2021. január 19., kedd,  Sára és Márió
 
 
 
 

Közéleti tények

[Közéleti tények]
2019. november 05., kedd
Hárompercenként egy gyorshajtó
Három óra alatt 61 sebességtúllépőt mért a traffipax - Balesetek Békés megyében
Szerző: Sz. M.
Békés megyében, november 3-án, 19 óra körül, Mezőhegyes külterületén, egy személygépkocsihoz kapcsolt vontatmányon nem megfelelően rögzítették a rakományt, így a sátor, a sátortartó vasak átlógtak a másik sávba. Ezeknek nekiütközött egy személygépkocsi. A balesetben az utóbbi jármű vezetője sérült meg, állapota az elsődleges információk alapján nem súlyos. November 2-án, Orosházán, a Kohán György utca és a Móricz Zsigmond utca kereszteződésében egy gyalogos nő át akart menni az úttesten, de nem vette észre a neki balról érkező személygépkocsit és elé lépett. Az autós nem tudta elkerülni az ütközést és elütötte a nőt, aki súlyos sérülést, lábszárcsonttörést szenvedett. Szarvason, a Vasút utca és a Béke utca kereszteződésében, 11 óra után néhány perccel személygépkocsi vezetője nem adott elsőbbséget egy gyalogos nőnek, aki a gyalogos-átkelőhelyen, szabályosan akart átmenni az úttesten. A nő megsérült, sérülése nem súlyos. Bélmegyer külterületén, 16 óra körül egy személygépkocsi vezetője egyenes útszakaszon áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol összeütközött a szemből érkező személygépkocsival. Az utóbbi jármű az ütközés után lesodródott az útról és felborult. Az autót vezető férfi könnyebben megsérült.

Gyorshajto.jpg

 

 

 

Pusztaottlaka külterületén, október 31-én 18 óra körül fának ütközött és kigyulladt egy személygépkocsi. Az autó vezetője életét vesztette. Békéscsabán, az Andrássy út és a Munkácsy utca kereszteződésében, október 31-én, 8.45 óra körül személygépkocsi és elektromos kerékpáros nő ütközött össze. A kerékpáros könnyű sérülést szenvedett. Orosházán, a Lehel utca és a Thék Endre utca kereszteződésében, október 30-án, 16 óra körül kerékpáros személygépkocsi elé kanyarodott, összeütköztek, a kerékpáros férfi súlyosan megsérült. Gyulán, a Karácsonyi János utcában, október 30-án, 17.15 órakor személygépkocsi kerékpárossal ütközött. A kerékpáros nőnél felmerült a gyanú, hogy ittasan közlekedett, súlyosan megsérült. Orosházán, a Könd utca és a Huba utca kereszteződésében, október 29-én, 17.45 óra körül egy kerékpáros férfi a tilos jelzés ellenére behajtott az útkereszteződésbe és személygépkocsinak ütközött. A férfinél felmerült a gyanú, hogy ittasan kerékpározott, könnyű sérülést szenvedett.

 

Mezohegyes.jpg

 

 

 

Az elmúlt hónapokban országos szinten is megnőtt a személyi sérüléssel járó közlekedési balesetek száma. Békés megyében is több olyan súlyos baleset történt, amelynek oka a gyorshajtás volt. A rendőrség a szabálytalankodók kiszűrése érdekében folyamatosan ellenőrzi a sebességhatárok betartását.  A 44-es számú főúton Békéscsaba és Kondoros között, november elsején, a déli órákban mért a traffipax. Ezen a napon három óra alatt 61 szabálytalankodóról készült képfelvétel, közülük többen jelentősen túllépték a megengedett sebességhatárt. A gyorshajtók egy része 130 km/óránál is gyorsabban hajtott ott, ahol a szabályok 90 km/órás sebességet engednek meg. Egy-egy útszakaszon a megengedett legnagyobb sebességet az út besorolása, minősége és környezeti sajátosságai alapján határozzák meg a szakemberek. A sebességhatár túllépése veszélyezteti a közlekedők biztonságát. A balesetek megelőzéséért legtöbbet a közlekedők tehetnek, ha betartják a szabályokat - figyelmeztet a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

 

Belmegyer.jpg

 

 

 

 

A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság november 4-én szabálysértési őrizetbe vett egy medgyesbodzási férfit, mert személygépkocsit vezetett annak ellenére, hogy a rendőrség 2019. október 26-ától egy évre eltiltotta a járművezetéstől. A rendőrök Mezőkovácsházán, az Árpád utcában állították le és igazoltatták. A 28 éves férfit a rendőrkapitányság munkatársai három napon belül bíróság elé állíthatják.

 

A battonyai közúti határátkelőhelyről november 3-án előállítottak a rendőrök egy román állampolgárt. A férfi bolgár honosságú személygépkocsival jelentkezett belépésre. Az ellenőrzését végző határrendészek megállapították, hogy a jármű műszaki adatlapja hamisítvány. A román férfi ellen a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság közokirat-hamisítás megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított.

 

Oroshaza.jpg

 

 

 

Békési családi házban, november 2-án, 4.30 óra körül egy férfi összeveszett volt élettársával. A vita hevében többször megütötte a nőt, majd megfenyegette, hogy adja vissza a gyűrűt, amit korábban tőle kapott, különben eltöri az ujját. Mivel a nő nem akarta átadni az ékszert, a férfi erőszakkal elvette tőle, majd magához vette a nő mobiltelefonját és elment a házból. Nem sokkal később jelentkezett a rendőrségen. A Békési Rendőrkapitányság a 20 éves férfit őrizetbe vette és rablás bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indított ellene.

 

A 44-es számú főútról, november 2-án, 10.30 óra körül előállítottak a rendőrök egy békéscsabai férfit, aki személygépkocsit vezetett annak ellenére, hogy a Békéscsabai Rendőrkapitányság 2020. március 19-éig eltiltotta a járművezetéstől. A Szarvasi Rendőrkapitányság a 25 éves férfit szabálysértés miatt őrizetbe vette és három napon belül bíróság elé állíthatja. Három órával később hasonló szabálysértés miatt kellett intézkedniük a szarvasi rendőröknek Kondoroson, a Csabai úton.  Egy személygépkocsit vezető férfinál a szonda ittasságot jelzett, majd az intézkedés során kiderült, hogy a 31 éves tiszasülyi férfit a Paksi Járásbíróság 2020. szeptember 4-ig eltiltotta a járművezetéstől. A rendőrök előállították a rendőrkapitányságra, ahol a szabálysértés miatt őrizetbe vették és három napon belül bíróság elé állíthatják. Az ittas vezetésért közigazgatási bírság megfizetésére kötelezték. Gádoroson, a Bajcsy - Zsilinszky utcából, november elsején, 21.10 óra körül előállítottak a rendőrök egy gádorosi férfit, aki személygépkocsit vezetett annak ellenére, hogy az Orosházi Járásbíróság 2020. január 25-éig eltiltotta a járművezetéstől. Az Orosházi Rendőrkapitányság a 34 éves férfit a szabálysértés miatt őrizetbe vette és három napon belül bíróság elé állíthatja.

 

A Békéscsabai Rendőrkapitányság rendőrei november elsején, 18.10 óra körül előállítottak egy férfit, mert békéscsabai italozóban szitkozódott és kiabált egy nővel, akivel korábban ismerték egymást. A vita hevében a férfi a nő nyakát is megszorította.  A rendőrség a 34 éves férfi ellen garázdaság megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

 

Békéscsabán, a Gyulai úton, október 31-én, 15 óra körül ellenőriztek a rendőrök egy személygépkocsit és vezetőjét. A gépkocsin nem a rá kiadott forgalmi rendszám, hanem egy másik jármű hatósági jelzése volt. A rendőrök az autó vezetőjét előállították, a férfi ellen egyedi azonosító jellel visszaélés megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult.

 

Lopás bűncselekmény miatt körözött férfit fogtak el a Battonya Határrendészeti Kirendeltség rendőrei. A 24 éves román állampolgár október 30-án, 21.15 órakor belépésre jelentkezett a battonyai közúti határátkelőhelyen. Ellenőrzésekor kiderült, hogy a Kiskőrösi Járásbíróság elrendelte körözését, ezért a férfit a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság őrizetbe vette.

 <
++++
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.