2020. június 5., péntek,  Fatime
 
 
 
 

Közéleti tények

[Közéleti tények]
2019. október 29., kedd
Kegyelet a holtaknak
Rendőrségi tanácsok a megemlékezés napjaira
Szerző: Sz. M.
Elhunyt szeretteinkre emlékezünk október utolsó és november első napjaiban. Vannak, akik ezt arra használják fel, hogy másokat megkárosítsanak. A síremlékek látogatásakor pénzt csak annyit vigyenek magukkal, amennyi a virágok, mécsesek megvásárlásához, vagy az utazáshoz nélkülözhetetlen. Őrizetlenül, felügyelet nélkül még rövid időre se hagyják táskáikat. Gyakran előfordul, hogy a sírkertekbe látogatók a parkoló autókban hagyják értékeiket. A műszerfalon, üléseken, kalaptartón felejtett telefonok, kézitáskák kívülről is jól láthatók, amit a rossz szándékkal nézelődők hamar észre vehetnek. A leparkolt, lezárt autóban lehetőség szerint ne hagyjanak táskát, iratot, értéket - kéri a rendőrség.

Temetojaror.jpg

 

 

 

Amennyiben nem tudják magukkal vinni, akkor sem a temető parkolójában, hanem még otthon, elindulás előtt tegyék ezeket a tárgyakat a csomagtartóba. Járműveiket lehetőség szerint, jól megvilágított helyen állítsák le, és minden ajtót zárjanak be. Kerékpárjaikat is lakatolják le, és a kosarakban, a kormányon ne hagyjanak semmit. Ha tömegközlekedési eszközzel utaznak, ügyeljenek arra, hogy táskájuk ne maradjon nyitva, és a könnyen hozzáférhető zsebeikből se tudjanak semmit kivenni illetéktelenek.

 

Békés megyében is megerősített szolgálattal készül a rendőrség a következő hosszú hétvégére. Mindenszentek és halottak napja miatt megélénkül majd a forgalom az utakon és a sírkerteknél. A rendőrkapitányságok munkatársai felvették a kapcsolatot a temetők gondnokaival, üzemeltetőivel, a polgárőrökkel és a közterület felügyelőkkel. A sírkertekbe a forgalmasabb időszakokra állandó jelenlétet, visszatérő ellenőrzéseket szervez a rendőrség közrendvédelmi és bűnügyi szolgálata - tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

 

Kapcsolódó tartalom:

Kegyelet az elhunytak emlékének, tisztelet a közlekedésben az élőknek... - ORFK Kommunikációs Szolgálat

 <
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.