2021. január 19., kedd,  Sára és Márió
 
 
 
 

Közéleti tények

[Közéleti tények]
2019. október 29., kedd
Félmillió forint a nyomravezetőnek
A halott csecsemő édesanyjának megtalálásához kér segítséget a rendőrség
Szerző: Sz. M.
A Békés megyében, Tótkomlóson talált, elhunyt csecsemő édesanyjának felkutatásához a rendőrség a lakosság segítségét kéri. Békés megye rendőrfőkapitánya ötszázezer forintot ajánl fel a nyomravezetőnek. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett gyanúja miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen. A rendőrségre 2019. október 26-án, 17.30 órakor érkezett bejelentés arról, hogy Tótkomlóson egy lakatlan családi ház előtti bozótos területen, nejlon zacskóban, halott csecsemőt találtak. Az újszülöttet a képen látható ruhába és plédbe csavarták be és így tették a szatyorba. A rendőrség kéri, hogy aki felismeri a plédet, vagy a kislányméretű ruhát látta már valakin, tegyen bejelentést. Azok jelentkezését is várják, akik az üggyel kapcsolatban bármilyen információval rendelkeznek. A rendőrség a bejelentő adatait bizalmasan kezeli.

 

Pled.jpg

 

 

 

Bejelentést lehet tenni a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságon (Békéscsaba, Bartók Béla út 1-3., telefonszám: 66/523-700), de a 112-es segélyhívón és a „Telefontanú” 06/80 555-111-es számán is a nap 24 órájában fogadják a hívásokat.

 

Ruha.jpg

 

 

 

A Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvényben rögzített jogkörénél fogva a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nettó 500.000 forint, azaz ötszázezer forint nyomravezetői díjat tűzött ki. A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, melyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és ismereteit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére intézkedéseket tesz. A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság fenntartja. A díjkitűzés visszavonásának közzétételét követően a jelentkezés elkésett.<
++
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.