2020. január 21., kedd,  Ágnes
 
 
 
 

Közéleti tények

[Közéleti tények]
2019. szeptember 11., szerda
Megvilágosodó kerékpárosok
Békés megyében október 4-én rendezik a közlekedésbiztonsági programot
Szerző: Sz. M.
Békés megyében a már hagyományos rendezvény ismét akciókkal, kedvezményekkel és értékes nyereményekkel várja a kerékpárosokat – tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság. Az ősz beköszöntével egyre rövidebbek a nappalok, a kerékpárosoknak is többet kell szürkületben, sötétben közlekedniük. A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság ezért évek óta megrendezi a Megvilágosodás Napjának közlekedésbiztonsági programját, amelynek célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a láthatóságra. Idén október 4-én, pénteken várják majd azokat, akik a biztonságuk érdekében és mások figyelmét is szeretnék felhívni a szabályok betartására. Ezen a napon Békésen, Békéscsabán, Battonyán, Békéssámsonban, Csorváson, Füzesgyarmaton, Gyomaendrődön, Gyulán, Mezőberényben, Mezőkovácsházán, Orosházán, Tótkomlóson, Sarkadon, Szarvason, Szeghalmon és Vésztőn összesen 23 üzlet, szerviz várja majd kedvezményekkel a bicikliseket, akik szeretnék a szükséges tartozékokkal, lámpákkal, prizmákkal felszerelni kerékpárjukat.

 

A nap programját a kerékpárosokért rendezik (Forrás: police.hu)

  

A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság az akcióhoz csatlakozó vállalkozásokkal ebben az évben is számos kedvező lehetőséggel és ajándékokkal készül. Aki ellenőrizteti kerékpárja műszaki állapotát, sorsjegyet kap. Aki első világítást vásárol kerékpárjára, a hátsó világítás ajándék. Aki visszapillantó tükröt helyeztet kerékpárjára, vagy akciós áron kerékpáros fejvédő sisakot, térdvédőt, könyökvédőt, gyermekülést vásárol, lámpa és prizma szettet kap ajándékba, a tükröket díjmentesen felszerelik. Ha a régi csengőjüket, vagy bármilyen kerékpáros hangjelző eszközüket jól hallható, klasszikus csengőre cserélik, a csengő árából kedvezményt és a láthatóságot segítő eszközöket kapnak ajándékként. A bicikli fékjét is érdemes most ellenőriztetni, mert ha nem működik jól, a szervizzel is rendelkező üzletekben a kedvezményes áron megvásárolt, új fékbetétet díjmenetesen felszerelik. A lopások megelőzése és felderítése érdekében hasznos, ha a bicikli rendelkezik egyedi, regisztrált azonosítóval. Békéscsabán, a Csaba Centernél 16 és 20 óra között díjmentesen kérhetik az érdeklődők kerékpárjaik gravírozását.

 

A program zárásaként idén is lesznek lámpafényes kerékpáros felvonulások. A gyülekező minden városban 18 óra 30 perckor lesz, a menet 19 órakor indul. Békéscsabán, a Bartók Béla út és a Munkácsy utca kereszteződésében lévő áruház parkolójában, Békésen a Széchenyi téren, a katolikus templom mögötti parkolóban, Gyulán a vár előtt, Sarkadon az Árpád fejedelem téri Árpád szobornál, Szarvason a Szent István Egyetem Szabadság úti parkolójában, Orosházán, Mezőkovácsházán és Szeghalmon a rendőrkapitányság előtt várják majd a felvonuló kerékpárosokat.

 

Mindenki, aki a Megvilágosodás Napjának bármelyik programján részt vesz, sorsjegyet kap, amellyel a felvonulások utáni sorsoláson ajándékot nyerhet. Békéscsabán az esti kerékpározók között egy nagy értékű kerékpárt is kisorsolnak. A többi városban USEEME kerékpáros irányjelző karpántot nyerhet az, aki részt vesz az esti lámpafényes felvonuláson. Az akcióban résztvevő üzletek és szervizek címei a plakáton olvashatók, és megtalálhatók a Facebookon, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Információs Portálján is.

 

Megvilagosodas Plakat 2019.pdf<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.