2020. július 10., péntek,  Amália
 
 
 
 

Közéleti tények

[Közéleti tények]
2019. július 08., hétfő
Érik a búza(ügy)
Augusztus utolsó napjaiban állnak bíróság elé a „tótkomlósi búzaügy” vádlottjai – A VI. rendű vádlottnak különösen nagy értékre elkövetett pénzmosás miatt kell „mosakodnia”
Szerző: Kiss A. János
Az általunk visszatérően nyomon követett, hovatovább 8 éve kipattant „tótkomlósi búzaügy” újabb szakaszához érkezett. Mint írtunk róla, a rendőrség vádemelési javaslattal küldte tovább az ügyészi szervezetnek a nyomozási eredményeit, az ügyészség pedig vádat is emelt a Gyulai Törvényszék előtt. A Gyulai Törvényszék kérésünkre ismertette az ügy jelenlegi helyzetét.

Képünk illusztráció! (Forrás: Írisz Office)

 

A Gyulai Törvényszék előtt F. T. vádlott és társai ellen lopás bűntette és más bűncselekmény miatt folyamatban lévő büntetőügyben a tanács elnöke dr. Mázor Róbert – tudtuk meg a tájékoztatásból. Az ügyben már kitűzték az előkészítő ülés időpontjait. Erre augusztus 27-én és augusztus 29-én kerül sor.

 

Ebben a helyzetben már érdemes pillantást vetni arra is, hogy kit és mivel vádolnak.

 

A Békés Megyei Főügyészség az I. rendű vádlottat különösen nagy értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettével, illetve a II. rendű vádlottat, a III. rendű vádlottat, a IV. rendű vádlottat, az V. rendű vádlottat bűnsegédként különösen nagy értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettével, valamint a VI. rendű vádlottat különösen nagy értékre elkövetett pénzmosás bűntettével vádolja.

 

(Megjegyzés: a lopás dolog elleni erőszakkal elkövetettnek minősül, ha az elkövető a lopás tárgyának megőrzésére szolgáló készüléket – zárat – nem annak birtokbavételekor, hanem a helyszínről eltávozva, később töri fel. Ennek fennállása a lehetséges büntetési tételek emelkedését eredményezheti, attól függő mértékben, hogy a lopást mekkora értéket érintően követik el – a szerk.)

 <
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.