2019. október 17., csütörtök,  Hedvig
 
 
 
 

Közéleti tények

[Közéleti tények]
2019. július 06., szombat
Rablás Szarvason
Két Borsod-Abaúj-Zemplén megyei férfi támadta meg az utcán a nőt - Francia hatóságok körözték a békéssámsoni férfit - Az autósnak sose volt jogosítványa
Szerző: Sz. M.
Négy nap alatt azonosítottak és elfogtak a Békés megyei rendőrök két Borsod megyei férfit, akik a gyanú szerint július elsején kiraboltak egy nőt Szarvason. A Szabadság úton szólították le éjfél után, hogy útbaigazítást kértek tőle, majd beszélgetés közben egyikük többször megütötte a nő fejét. A nő elesett, a férfi elvette táskáját, kivette füleiből a fülbevalóit, levette a nyakából az arany láncát. A súlyosan megsérült szarvasi nő a rokonaihoz ment, akik 0.30 óra körül értesítették a rendőrséget. A rendőrök azonnal elkezdték átkutatni a helyszínt, a környéket, és egy közeli utcában megtalálták a nőtől elvett táskát, kulcsokat, öngyújtóját.

 Kitépték a nő fülbevalóit támadói
 

A rendőrök közben tanúkat kerestek, és igyekeztek összegyűjteni minden információt, adatot a történtekről, amelyeket részletesen elemeztek. A Nemzeti Szakértő és Kutató Központ Genetikai Szakértői Intézet igazságügyi szakértőinek gyors, alapos munkája is segítette a felderítést. A széles körű felderítő munka eredményeként a Szarvasi Rendőrkapitányság nyomozói és a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Közterületi Támogató Alosztályának rendőrei július 5-én hajnalban, összehangolt akció keretében Szarvason elfogták a rablás két gyanúsítottját. A 43 éves mezőkövesdi és a 23 éves miskolci férfit előállították a Szarvasi Rendőrkapitányságra, ahol kihallgatták őket. A házkutatás során a rendőrök megtalálták a nő fülbevalóit, amelyeket lefoglaltak és visszaadnak a tulajdonosnak. A nő nyakláncát a gyanú szerint a mezőkövesdi férfi odaadta testvérének. A nyomozók a testvért is előállították, ellene orgazdaság megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A rablás két gyanúsítottja közül az idősebb férfit a rendőrség őrizetbe vette.

 

 Négy nap alatt elfogták a rendőrök a tetteseket

 

Az Orosházi Rendőrkapitányság rendőrjárőrei július 4-én, 17.45 óra körül elfogtak egy békéssámsoni férfit, aki ellen a francia hatóságok nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki. A 46 éves férfit előállították a rendőrkapitányságra, ahol őrizetbe vették és értesítették a körözését elrendelő hatóságot.

 

Békés megyében, július 4-én két férfit állítottak elő a rendőrök ittas járművezetés gyanúja miatt. Békésszentandrás külterületén, 11 óra körül egy személygépkocsival közlekedő férfinál jelzett alkoholfogyasztást a szonda. Miután további két mérés is megerősítette az ittasság gyanúját, a férfi vezetői engedélyét elvették és büntetőfeljelentést tettek ellene. Ezután, Gyomaendrődön, a Hősök út és a Kossuth Lajos utca kereszteződéséből, 23.30 óra körül állítottak elő a rendőrjárőrök szintén egy autóst. Nála is három légalkoholmérés eredménye lett pozitív, ezért büntetőfeljelentést tettek ellene. Helyszíni bírság megfizetésére is kötelezték az autóst, mert soha nem volt jogosítványa.

 <
++
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.