2019. október 17., csütörtök,  Hedvig
 
 
 
 

Közéleti tények

[Közéleti tények]
2019. július 05., péntek
Sorozatbetörő Sarkadon
Békéscsabán és Jakabszálláson tört be a férfi - Balesetek Békés megyében
Szerző: Sz. M.
Békés megyében, július 3-án, Békés külterületén, 14.15 óra körül egy robbanómotoros kerékpáros férfi letért az útról és árokba hajtott. A mentők a férfit súlyos sérüléssel vitték kórházba. Békéscsaba külterületén, 19.30 óra körül egy motoros férfi elcsúszott és elesett. A férfi könnyebben sérült meg. A gyanú szerint több lopást követett el az a férfi, akit július 3-án 5 óra körül fogtak el a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei Sarkadon. A nyomozás adatai szerint a 27 éves Sz. Sándor május 3-án éjszaka bemászott egy békéscsabai lakóház udvarára és az ott parkoló kocsiból pénztárcát, a műhelyből fűkaszát lopott el. Egy hónappal később a Bács-Kiskun megyei Jakabszálláson szintén egy ház udvarán álló kocsit nyitott ki, a kesztyűtartóból kivette az ott hagyott pénztárcát, benne több tízezer forinttal.

Sarkadon fogták el a sorozatbetörőt

 

Még ugyanezen az éjszakán a férfi a jakabszállási szomszédos ház kerítésén is átmászott és a garázsból láncfűrészt és légpuskát lopott el. Egy héttel később, június 14-én ismét Jakabszállásra utazott a férfi, és az éjszaka folyamán összesen öt lakóházba tört be. A házakban kutatást végzett, és ellopta az előszobákban, a konyhában tartott pénztárcákat, több százezer forint készpénzhez jutva ezzel. Az egyik házban ezüst nyakláncot is talált, amit szintén magához vett. Aznap este a lakásbetörések mellett megpróbált egy utcán parkoló autót is kinyitni, de megszólalt a kocsi riasztója, így abból nem tudott semmit elvinni. A Békéscsabai Rendőrkapitányság nyomozói aprólékos munkával jutottak el a sarkadi férfihoz, aki elfogásakor megpróbált elfutni a rendőrök elől, de az összehangolt akció miatt erre nem volt esélye. Sz. Sándort előállították a Békéscsabai Rendőrkapitányságra, ahol őrizetbe vették, többrendbeli lopás bűntett, lopás vétség és lopás vétség kísérlet bűncselekmények miatt indult eljárás ellene.

 

A Szarvasi Rendőrkapitányság rendőrjárőrei július 3-án, 11.15 óra körül elfogtak egy budapesti férfit, aki ellen testi sértés miatt a Szolnoki Törvényszék adott ki elfogatóparancsot. Az 56 éves B. Istvánt a rendőrök előállították a Dévaványai Rendőrőrsre, majd átadták a körözését elrendelő bírónak.<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.