2019. szeptember 23., hétfő,  Tekla
 
 
 
 

Közéleti tények

[Közéleti tények]
2019. június 07., péntek
Tolvajnak hitte őket
A kaszaperi apa a menekülő autóban lánya és párja után lőtt
Szerző: Sz. M.
Békés megyében, a Gyulai Járási Ügyészség közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt emelt vádat egy 36 éves, büntetett előéletű kaszaperi férfi ellen, aki tavaly ősszel légpuskával lőtt mozgó autóra. A férfi ezzel a közlekedés biztonságát veszélyeztette. A vádlott Magyarbánhegyes külterületén, a 4439-es út mentén, telephelyen kacsákat nevelt. Tavaly, 2018. november 20-án este, 9 óra körül észlelte, hogy egy személygépkocsi áll meg a telephelyhez vezető bekötőúton, ezért kocsiba ült, a másik autóhoz ment, mert tolvajoknak hitte a hívatlan látogatókat. A másik autóban fiatal pár ült, a lány apja előtt titkolták kapcsolatukat. A fiatal férfi a vádlott gépkocsijának érkezését észlelve attól tartott, hogy a lány apja ment utánuk, ezért tolatni kezdett.

legpuska.jpg

 

A vádlott az irányába tolató gépkocsit meg akarta állítani, ezért elővette a kocsijában tartott, lőfegyvernek nem minősülő légpuskát és azzal a menekülő kocsi irányába lőtt. Ettől megijedve a fiatal férfi nagy sebességgel elhajtott Magyarbánhegyes irányába, de a vádlott kocsijával üldözőbe vette őket. Végül átértek Medgyesegyházára, ahol a vádlott felhagyott az üldözéssel, ezt azonban a másik autó vezetője nem észlelte, továbbra is nagy sebességgel közlekedett, egy kanyarban az úttestről lehaladva árokba hajtott. Az autóvezető és az utasa is 8 napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett.

 


A Gyulai Járási Ügyészség a lövést leadó férfi ellen közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt emelt vádat. A járási ügyészség vádiratában a vádlottal szemben tárgyalás tartása nélkül, büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban pénzbüntetés kiszabását indítványozta, és azt, hogy a bíróság a légfegyvert kobozza el. Az eljárás a Battonyai Járásbíróságon folytatódik - tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség.<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.