2019. szeptember 23., hétfő,  Tekla
 
 
 
 

Közéleti tények

[Közéleti tények]
2019. június 06., csütörtök
Fűnyírótól esett
Vádat emelt az ügyészség a figyelmetlen közfoglalkoztatott ellen
Szerző: Sz. M.
Békés megyében a Szarvasi Járási Ügyészség gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt emelt vádat egy 57 éves gyomaendrődi nő ellen, aki tavaly nyáron fűnyíróval okozott súlyos balesetet kerékpárúton. A vádlott a gyomaendrődi önkormányzatnál közfoglalkoztatottként dolgozik, ennek keretében 2018. július 31-én reggel, Gyomaendrőd belterületén a Fő út melletti füves részen két társával fűnyírógéppel dolgozott. A vádlott a kikapcsolt fűnyírógéppel a Fő út 63. szám előtti fás-bokros részen a 46. számú főút mellett kiépített kerékpárútra ment anélkül, hogy meggyőződött volna, jön-e valaki a kerékpárúton.

 

Funyiras.jpg

 

Egy elektromos kerékpáros nő a kerékpárúton a Polányi Máté utca felől a Tamási Áron utca irányába haladt. A szabályosan közlekedő sértett nekiütközött a vádlott által tolt fűnyírógépnek, az ütközéstől egyensúlyát elvesztette és elesett. A baleset következtében a sértett súlyos sérüléseket, csonttöréseket szenvedett és maradandó fogyatékosság is kialakult. A baleset oka az volt, hogy a vádlott a tőle elvárható figyelmet és körültekintést elmulasztotta.

 


A Szarvasi Járási Ügyészség a közfoglalkoztatott nő ellen gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt emelt vádat. A járási ügyészség vádiratában a vádlottal szemben próbára bocsátás intézkedés alkalmazását indítványozta. Az eljárás a Szarvasi Járásbíróságon folytatódik - tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség.<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.