2019. szeptember 23., hétfő,  Tekla
 
 
 
 

Közéleti tények

[Közéleti tények]
2019. március 12., kedd
Börtönviselt nőnek adott albérletet
A gyulai idős nő kifosztóját ítélte el nem jogerősen a bíróság
Szerző: SZ. M.
Békés megyében a Gyulai Járási Ügyészség kifosztás bűntette miatt bíróság elé állított egy 36 éves hajléktalan nőt, aki március elsején Gyulán, az utcán vett el 8 ezer 500 forintot egy 85 éves idős nőtől. A vádlott 2018. december végétől 2019. január első hetéig albérletben lakott a sértettnél, Gyulán. Mivel a vádlott egy hónapot sem töltött a házban, a sértett az előre kifizetett 15 ezer forintos albérleti díjból a kiköltözéskor 5 ezer forintot visszaadott. A vádlott néhány nappal később visszakért még 10 ezer forintot, melyből a sértett 2 ezer forintot adott át. Ezután a vádlott ismét felkereste a sértettet, hogy a maradék 8 ezer forintot is adja vissza, ezt azonban a sértett megtagadta - tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség.

A Békés Megyei Főügyészség épülete Gyulán (Fotó: Szőke Margit)
  

A vádlott március elsején, reggel fél 9 körül ismét megjelent a sértett gyulai, Mágocsi utcai házánál és kérte a 8 ezer forintot. A sértett nem adta át neki a kért összeget, hanem lakásából a piac felé akart indulni. A gyanúsított a sértett vállára tette a kezét és a másik irányba fordította, majd megfogta a sértett táskáját, kivette belőle a pénztárcáját, a tárcából 8 ezer 500 forintot vett ki, majd a pénztárcát eldobta és távozott. A sértett idős kora miatt a
bűncselekmény elhárítására korlátozottan volt képes.

 
A vádlott többszörösen büntetett előéletű, többszörös és különös visszaesőnek minősülő bűnismétlő. Legutóbb 2018. augusztusában szabadult szintén kifosztás bűntette miatt kiszabott szabadságvesztésből, ezelőtt hat alkalommal volt büntetve vagyon elleni és más bűncselekmények miatt. A Gyulai Járásbíróság a cselekmény óta letartóztatásban lévő vádlottal szemben 1 év és 10 hónap végrehajtandó börtönbüntetést szabott ki, 3 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Az ítélet nem jogerős - tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség.

 

 

 <
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.