2019. július 20., szombat,  Illés
 
 
 
 

Közéleti tények

[Közéleti tények]
2019. február 03., vasárnap
Traktorral kocsikázott
Kétsopronyban a férfi több utcán áthajtott a szerelvénnyel - Dévaványán és Békéscsabán meg akart szökni a sofőr az intézkedés elől - Tiltott szer hatása alatt vezetett a fiatal nő Gyulán
Szerző: SZ. M.
Békés megyében több közlekedési baleset vizsgálatát fejezte be a rendőrség és adta át az iratokat az ügyészségnek. Kivétel nélkül ittas, bódult vezetés okozta a baleseteket.

Bódultan vezetett Gyulán a fiatal nő

 

Súlyos sérüléssel járó közlekedési baleset történt tavaly, december 11-én, 14 óra körül Dobozon, a Kút utca és az Áchim utca kereszteződésében. Egy dobozi férfi segédmotor-kerékpárral akart hazamenni az italozóból, de egy kanyarban elvesztette egyensúlyát és elesett. Volt rajta bukósisak, de az esés pillanatában lesett róla és beütötte a fejét az aszfaltba. A mentők súlyos, életveszélyes sérüléssel vitték kórházba. A férfi felépülése után, kihallgatásán elmondta, hogy a kocsmában sört és pálinkát is ivott, így indult el haza, de alig 400 métert tudott csak megtenni. A Békéscsabai Rendőrkapitányság az 56 éves férfit ittas járművezetéssel gyanúsítja.

 

Dévaványán, a Szeghalmi úton, tavaly, október 28-án 17 óra körül személyautó előzés közben tehergépkocsinak ütközött. A személygépkocsit vezető férfi nem állt meg, elhajtott a baleset helyszínéről, az autót a Ladányi Mihály utcában leállította és gyalog indult a vasútállomás felé. A rendőrök igazoltatták és visszakísérték a baleset helyszínére. A férfi először tagadta, hogy ő vezette a személygépkocsit, de később beismerte, hogy ittasan ült a volán mögé. Amikor előzni kezdte a férfi a tehergépkocsit, megcsörrent a mobiltelefonja, a jobb első ülésen lévő készülékért nyúlt, de eközben az autót jobbra kormányozta, így ütközött. A rendőrség igazságügyi szakértőt rendelt ki, a szakértői vizsgálat igazolta, hogy a férfi ittasan vezetett. A Szarvasi Rendőrkapitányság a 31 éves szeghalmi férfit cserbenhagyással és ittas járművezetéssel gyanúsítja.

 

Ugyancsak ittasan vezetett és el akarta kerülni a rendőri intézkedést egy férfi tavaly, október 21-én, Békéscsabán. A férfi a 44-es számú főúton 0.15 óra körül személygépkocsival Gyulára indult, de a város határában lévő körforgalomban meglátott egy rendőrautót, ezért visszafordult, bekanyarodott a Trófea utcára, majd a Festő utca felé ment. A rendőrök utána mentek, leállították és igazoltatták. A Pest megyei férfinál ittasságot jelzett az alkoholszonda, ezért a rendőrök előállították vérvételre. A nyomozás során kirendelt igazságügyi orvos szakértő vizsgálata igazolta, hogy a 30 éves férfi alkoholt fogyasztott, mielőtt elindult az autóval. A Békéscsabai Rendőrkapitányság őt is járművezetéssel gyanúsítja.

 

Néhány percre állította le traktorját a hozzá kapcsolt pótkocsival együtt egy férfi tavaly, június 22-én, 12.30 óra körül Kétsopronyban, vendéglátóhely előtt. A sofőr férfi bement az étterembe, az indítókulcsot a gyújtáskapcsolóban hagyta. Miközben ebédjét csomagolták, egy 25 éves kondorosi férfi beszállt a traktor vezetőfülkéjébe és elindult a járművel, több utcán áthajtott, megrongált egy parkoló személyautót, majd a ligetben fának ütközött. A férfi nem sérült meg, kiszállt a traktorból, el akart gyalogolni, de a rendőrök elfogták. A nyomozás során kirendelt igazságügyi orvos szakértő megállapította, hogy erősen ittas volt és gyógyszer hatása alatt állt, amikor elvitte a traktort. A férfi elmondása szerint semmire sem emlékszik a történtekből.  A Békéscsabai Rendőrkapitányság a kondorosi férfit ittas járművezetéssel és jármű önkényes elvétele bűntett elkövetésével gyanúsítja.

 

Gyulán, a Szent István úton, tavaly, május 20-án, 14.30 óra körül egy személyautó áttért a menetiránya szerinti bal oldalra, érintőlegesen nekiütközött egy másik autónak, majd árokba csúszott és nekicsapódott az út melletti bokroknak is. Felmerült a gyanú, hogy a nő, aki könnyebben megsérült, bódultan vezetett. A rendőrség igazságügyi szakértőt rendelt ki, a szakértői vizsgálat igazolta, hogy a 25 éves dunaújvárosi nő tiltott szer hatása alatt volt, úgy ült volán mögé. A nő elismerte, hogy a baleset napján ugyan nem, de a megelőző napokban fogyasztott bódító hatású szert. Közvetlenül a baleset előtt vizes palackért nyúlt, ami az autó jobb első ülésénél, a padlón volt, nem az útra nézett a fiatal nő, nem érezte, hogy áttért a szemközti sávba, így ment neki a másik autónak. A Gyulai Rendőrkapitányság a dunaújvárosi nőt bódult járművezetéssel gyanúsítja.



<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.