2019. június 19., szerda,  Gyárfás
 
 
 
 

Közéleti tények

[Közéleti tények]
2019. január 12., szombat
Hajnali gázolás
Vádat emelt a gyulai ügyészség a kaszaperi autóssal szemben
Szerző: SZ. M.
A Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az 57 éves kaszaperi férfival szemben, aki 2017. decemberében, Orosháza külterületén, fékezés nélkül ütött el egy motorost - tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség.

Motoros baleset (A felvétel illusztráció! Forrás police.hu)

 

A vádlott 2017. december 12-én, hajnali 5.40 óra körül személygépkocsiját vezette a 4428-as számú úton, Orosháza lakott területén kívül, Kaszaper felől Orosháza irányába, körülbelül. 94 kilométer/óra sebességgel. A vádlott figyelmetlensége miatt nem észlelte az előtte, vele azonos irányban, az úttest menetirány szerinti jobb oldali szélétől 1,5 méterre, segédmotoros kerékpárral, mintegy 49 kilométer óránkénti sebességgel közlekedő sértettet, így hátulról, fékezés nélkül nekiütközött. A sértett az éjszakai, jó látási viszonyok mellett száz méterről már látható volt. A vádlotti és a sértetti jármű közötti sebességkülönbség, a sértett láthatósága miatt a baleset elkerülhető lett volna, ha a vádlott a járművét nagyon enyhe lassító fékezés mellett a sértett segédmotoros kerékpárjának sebességére lassítja le. A baleset következtében a sértett olyan súlyos agy- és koponyasérüléseket szenvedett, hogy a kórházban, 2017. december hó 27-én elhalálozott.

 
A vádlott megszegte a KRESZ-ben foglaltakat, mely szerint a jármű sebességét a sebességhatáron belül úgy kell megválasztani, hogy a vezető járművét meg tudja állítani a belátott távolságon belül és minden olyan akadály előtt, melyre az adott körülmények között számítania kell. A Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészség a büntetlen előéletű férfit halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja. Az irányadó büntetési tétel 1-5 évig terjedő szabadságvesztés. A járási ügyészség a vádlottal szemben próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta, és azt, hogy a bíróság tiltsa el a közúti járművezetéstől, kötelezze a nyomozás során felmerült több, mint 400 ezer forintos bűnügyi költség megfizetésére. Az eljárás az Orosházi Járásbíróság előtt folytatódik.<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.