2019. június 26., szerda,  János és Pál
 
 
 
 

Közéleti tények

[Közéleti tények]
2019. január 04., péntek
Irakiak a kisbuszban
Határsértők Románia felől - Kábítószerezett a gyulai pultosnő - Baleset Szarvason
Szerző: SZ. M.
Békés megyében a rendőrök elfogtak egy budapesti férfit, aki segített illegálisan átjutni húsz irakinak Romániából Magyarországra. A Battonyai Határrendészeti Kirendeltség rendőrei január 4-én, 0.15 óra körül, Mezőhegyes külterületén ellenőriztek egy kisteherautót és vezetőjét, egy budapesti férfit. A jármű rakterében a határrendészek tizenhét férfit és három nőt találtak. A határsértők magukat iraki állampolgárnak vallják, nem tudják hitelt érdemlően igazolni, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon. A rendőrök a jármű vezetőjét embercsempészés bűntett gyanúja miatt előállították a Battonyai Határrendészeti Kirendeltségre, ahol a 20 iraki határsértőt is meghallgatják.

Szarvason a motorost súlyos sérüléssel vitték kórházba

 

Békés megyében, Szarvason, a Vasút utca és a Dózsa György utca kereszteződésében, január 3-án, 18 óra előtt néhány perccel személygépkocsi és motorkerékpáros férfi ütközött össze. A mentők a férfit súlyos sérüléssel vitték kórházba.

 

Ittas járművezetés gyanúja miatt intézkedtek a rendőrök január 3-án, 20 óra körül Sarkadon, a Sas utca és a Táncsics utca kereszteződésében. Egy személygépkocsi vezetőjénél az alkoholszonda pozitív értéket jelzett. A német állampolgárságú férfit a rendőrök előállították a Sarkadi Rendőrkapitányságra. További két légalkoholmérés is megerősítette az ittasság gyanúját, a rendőrök elvették a férfi vezetői engedélyét és büntetőfeljelentést tettek ellene.

A Gyulai Rendőrkapitányság körzeti megbízottjai január 3-án elfogtak egy kétegyházi férfit, aki ellen sikkasztás miatt a Gyulai Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja adott ki elfogatóparancsot. A 29 éves M. János a kijelölt időpontban nem kezdte meg a rá jogerősen kiszabott szabadságvesztése letöltését. A rendőrök Gyulára, a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe vitték.

 

Kábítószer gyanúját keltő anyagot fogyasztott egy nő január elsején Gyulán, egy szórakozóhelyen. A pultosként dolgozó 21 éves nő a raktárhelyiségben, az asztalról szívta fel a fehér port. A rendőrök átkutatták a raktárt, az asztal fiókjában is találtak egy kisebb csomagot, amelyben szintén fehér por volt. A nőt előállították a Gyulai Rendőrkapitányságra, a gyorsteszt kábítószer-fogyasztást jelzett nála. A nyomozók házkutatást tartottak a nő lakásán, és egy papírdobozban növényi törmeléket, cigarettába sodort, kábítószer gyanúját keltő anyagot és két növényőrlőt foglaltak le. A Gyulai Rendőrkapitányság kábítószer birtoklás gyanúja miatt nyomozást rendelt el, a por, a növényi törmelék hatóanyag-tartalmát igazságügyi szakértővel vizsgáltatja meg.

 

Magyarbánhegyesen, a Jókai Mór utcában, még augusztus 2-án, 13.30 óra körül egy kerékpáros férfi az úton áttért a menetiránya szerinti bal oldalra és nekiment egy kerékpárját toló nőnek.  Összeütköztek, a nő elesett, és a férfi anélkül, hogy megállt és segített volna neki, elhajtott a helyszínről. A mentők a nőt súlyos sérüléssel vitték kórházba. A rendőrök rövid idő alatt a lakásán elfogták a magyarbánhegyesi férfit, aki az igazságügyi orvos szakértő véleménye szerint ittasan kerékpározott. A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság a 32 éves férfi ellen segítségnyújtás elmulasztása és ittas járművezetés gyanúja miatt indított büntetőeljárást. A rendőrség az ügy iratait továbbította az ügyészségre.<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.