2019. június 27., csütörtök,  László
 
 
 
 

Közéleti tények

[Közéleti tények]
2018. október 09., kedd
Álló busz mögül lépett ki
Kunágotán egy elhaladó kisbusz ütötte el a diáklányt – Halálos kerékpározás
Szerző: SZ. M.
Békés megyében, Kamut külterületén, október 8-án, 6.30 óra körül összeütközött két, azonos irányba haladó személygépkocsi. A balesetben az egyik jármű női utasa megsérült, állapota nem súlyos. Kunágotán, a Rákóczi utcában, október 8-án, 14.30 óra körül kisbusz gyalogost ütött el. A 13 éves lány a buszmegállóban álló autóbusz takarásából lépett ki az úttestre, így ütötte el az álló jármű mellett elhaladó kisbusz. A gyermek könnyű sérülést szenvedett.

Képünk illusztráció! (Forrás: Nyugat)

 

A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság rendőrei október 7-én, délelőtt megtaláltak a battonyai lányt, aki engedély nélkül távozott a gyermekotthonból, ahol él. A Szarvasi Rendőrkapitányság ezért eltűnés miatt rendelte el körözését. A 13 éves lányt a rendőrjárőrök biztonságba helyezték, a magyarbánhegyesi gyermekotthonba vitték.

 

Ittas járművezetés gyanúja miatt intézkedtek a rendőrök október 7-én, 7.45 óra körül Békéscsabán, a Szarvasi úton. Egy személygépkocsi vezetőjét állították elő, három légalkoholmérés eredménye lett pozitív nála, a rendőrök ezért a békéscsabai férfit a mért értéknek megfelelő közigazgatási bírság megfizetésére kötelezték.

 

Fáknak ütközött, és árokba borult egy kisteherautó még július 7-én, 13 óra körül a Békés megyei Okány közelében. A jármű egy cég tulajdona, fiatal férfi vezette. A férfi úgy jutott hozzá az indítókulcshoz, hogy a teherautóval dolgozó férfinál lakik. A fiatalember a konyhából elvitte a kulcsot és elindult a járművel, Okány határában lesodródott az úttól, nekiütközött több fának, majd árokba borult. A balesetben a 20 éves okányi férfi nem sérült meg, kiszállt az összetört teherautóból és elment  a helyszínről.  A rendőrök rövid idő alatt elfogták, az alkoholszonda ittasságot jelzett. Mivel a férfi a járművet a tulajdonos engedélye nélkül használta és a vezetés előtt alkoholt fogyasztott, büntetőeljárás indult ellene. Az ittasság gyanúját az igazságügyi orvosszakértői vizsgálat is megerősítette. A Sarkadi Rendőrkapitányság az okányi férfit jármű önkényes elvétele és ittas járművezetés elkövetésével gyanúsítja. Engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési eljárás is indult ellene, mert nincsen jogosítványa. A rendőrség az iratokat most átadta az ügyészségnek.

 

A Békéscsabai Városi Baleset-megelőzési Bizottság október 11-én, 9 órától 13 óráig rendezvény tart Békéscsabán, a Széchényi utcában, a Csabagyöngye Kulturális Központ előtt. Emiatt útlezárás lesz, a lezárt útszakaszt a járművezetők a Baross utca felől a Luther utca vagy a Kossuth tér irányába, míg a Gyulai út felől érkezők a Derkovits soron kerülhetik el. A rendezvényen halálos közlekedési balesetet mutatnak be élethű előadásban. A meghívott iskolai osztályok mellett bárki figyelemmel követheti az eseményt. A valósághű bemutató célja, hogy felhívja a kerékpárosok figyelmét a gyalogos-átkelőhelyeken kerékpározás és a közlekedés közben fülhallgatós zenehallgatás veszélyeire. A szervezők a közlekedők megértését és türelmét kérik.<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.