2019. április 22., hétfő,  Csilla és Noémi
 
 
 
 

Közéleti tények

[Közéleti tények]
2018. szeptember 10., hétfő
Csak kitalálták a késes támadást
A három vésztői nő ellen büntetőeljárás indul – Se jogosítvány, se józanság
Szerző: SZ. M.
Békés megyében a hatóság félrevezetése miatt indul eljárás három nő ellen, mert azt állították, hogy késsel támadt rájuk egy férfi Vésztőn. A rendőrségi eljárás során, többszöri tanúkihallgatások után kiderült, hogy nem történt ilyen bűncselekmény. A késsel támadást július 9-én, 1.30 órakor jelentette be egy vésztői nő, elmondta, hogy rendezvényről mentek haza, amikor Vésztőn, a Békési út és a Bajcsy – Zsilinszky Endre utca kereszteződésében odafutott hozzájuk a férfi és egyiküket megöléssel fenyegette. A bejelentő és a vele lévő két nő először egyformán mondta el, hogy mi történt.

Személygépkocsi ütközött össze teherautóval Köröstarcsán

 

A Szeghalmi Rendőrkapitányság a garázdaság gyanúja miatt elrendelt nyomozás során meghallgatta a férfit is, aki tagadta, hogy fenyegette volna a társaságot. A férfi látta őket az utcán, de csak távolról és nem ment oda hozzájuk. A rendőrök teljeskörűen ellenőrizték a három nő által elmondottakat, majd ismételten meghallgatták őket. Ekkor már ketten azt mondták, hogy a férfi nem is támadt rájuk, nem történt bűncselekmény. A bejelentő kezdetben tartotta magát ahhoz, amit korábban mondott, de miután szembesítették azzal, hogy a nyomozás adatai nem támasztják alá állításait és társai már elismerték, nem mondtak igazat, ő is bevallotta, hogy csak kitalálták a történetet. A Szeghalmi Rendőrkapitányság hatóság félrevezetésének megalapozott gyanúja miatt mindhárom vésztői nő ellen büntetőeljárást indít.

 

Békéscsabán, a Dózsa György út és a Bánszki utca kereszteződésében, szeptember 7-én, 9.45 óra körül egy jobbra kanyarodó személygépkocsi gyalogost ütött el. A nő könnyű sérülést szenvedett.

 

Szeptember 6-án, Békésszentandrás külterületén, 10.15 óra körül egy személygépkocsi hátulról tehergépkocsinak ütközött. Az utóbbi járműben egy utas könnyű sérülést szenvedett. Gyula külterületén, 11 óra körül összeütközött két személyautó. A balesetben hárman könnyebben megsérültek. Köröstarcsán, a 47-es számú főút és a Berényi út kereszteződésében, 16 óra körül személygépkocsi tehergépkocsival ütközött. A mentők a személygépkocsi vezetőjét könnyű sérüléssel vitték kórházba. Néhány perccel később, Medgyesegyházán, a Kossuth Lajos téren egy kerékpáros fiú nem adott elsőbbséget és személyautónak hajtott. A fiú elesett, sérülése nem súlyos

 

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya szeptember 7-én őrizetbe vette a budapesti, 33 éves Sz. Károlyt, aki ellen budapesti rendőrkapitányság sikkasztás, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság lopás miatt folytat büntetőeljárást. A férfit gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetét megszüntették.

 

A gyulai közúti határátkelőhelyen szeptember 7-én, 11.45 órakor tehergépkocsival belépésre jelentkezett egy román állampolgár. A sofőr és a jármű ellenőrzését végző határrendészek megállapították, hogy a tehergépkocsi forgalmi engedélyében a műszaki érvényességi időt átírták. A Gyulai Rendőrkapitányság a férfi ellen közokirat-hamisítás gyanúja miatt büntetőeljárást indított és az okmányt lefoglalta.

 

Békés megyében, szeptember 7-én három, a gyanú szerint ittasan vezető férfit állítottak elő a rendőrök. Gyomaendrőd külterületén, 16 óra előtt néhány perccel egy Szarvas felé tartó személygépkocsi vezetőjénél jelzett ittasságot a szonda. A férfinak nincs vezetői engedélye és mellette ült élettársa is, így nemcsak magát, hanem utasát is veszélyeztette. A rendőrök engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési bírság megfizetésére kötelezték, az ittas járművezetés miatt büntető feljelentést tettek ellene. Békéscsabán, a Bartók Béla úton, 23 óra körül egy férfi autójával a záróvonalon keresztül fordult meg. Az autós ellenőrzésekor a szonda alkoholfogyasztást jelzett, majd az előállítása után végzett légalkoholmérések eredménye is pozitív lett. A férfi vezetői engedélyét bevonták, ittas járművezetés miatt büntetőeljárás indul ellene, a szabálysértésért bírságot kell fizetnie. Nem sokkal később, 23.35 órakor Békéscsabáról, a Szerdahelyi útról állítottak elő a rendőrök egy férfit, aki segédmotor-kerékpárral közlekedett, és három légalkoholmérés eredménye lett pozitív nála. A rendőrök elvették a férfi vezetői engedélyét és büntető feljelentést tettek ellene.

 <
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.