2019. április 22., hétfő,  Csilla és Noémi
 
 
 
 

Közéleti tények

[Közéleti tények]
2018. szeptember 01., szombat
Kábítószer miatt vették őrizetbe
A rendőröknek feltűnt a békési férfi idegessége – Kerékpárok nyilvántartásban
Szerző: SZ. M.
Kábítószergyanús anyagot rejtegetett otthonában, Békés megyében egy békési férfi. A rendőrök az után tartottak házkutatást nála, hogy közúti ellenőrzésen feltűnt a férfi zavart és ideges viselkedése. A kábítószergyorsteszt pozitív eredményt mutatott. A férfit augusztus 31-én, 10.40 óra körül Békésen, a Tátra utcában igazoltatták a rendőrök.

Képünk illusztráció! (Forrás: Uncrate)

 

Az intézkedés során kiderült, hogy a Békéscsabai Rendőrkapitányság körözte, mert nem fizette be a rá kiszabott helyszínbírság összegét. Az ellenőrzés és az előállítás ideje alatt a 31 éves férfi zavartan és idegesen viselkedett, ezért a rendőrök kábítószergyorstesztet alkalmaztak nála, amely pozitív eredményt mutatott. Meghallgatása után házkutatást tartottak a férfi otthonában, ahol kábítószergyanús anyagot találtak a nyomozók. A Békési Rendőrkapitányság a férfit őrizetbe vette és kábítószer birtoklás megalapozott gyanúja miatt eljárást indított ellene.

*

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság szakemberei folyamatosan biztosítják a lehetőséget, hogy a tulajdonosok regisztráltathassák kerékpárjaikat a „BikeSafe” program keretében. A Házhoz megyünk program része a „BikeSafe” ingyenes kerékpár-regisztráció. A kerékpárok adatai biztonságos, a rendőrség számára is hozzáférhető nyilvántartásba kerülnek. Ha a biciklit ellopják, a regisztrált adatok alapján elektronikusan is feljelentést lehet tenni, ami bekerül a rendőrség körözési adatbázisába. Amennyiben a rendőrség a kerékpárt megtalálja, a rendszerbe feltöltött adatok alapján értesíteni tudja a tulajdonost. Az adatbázist működtető alapítvány figyelemmel kíséri az internetes hirdető oldalakat is. Amennyiben olyan kerékpárt kínálnak eladásra, amely valószínűleg lopott, értesítik a rendőrséget. A www.bikesafe.hu oldalon, a regisztrációt követően bárki rögzítheti a rendszerben saját adatait, kerékpárja azonosítóit és a biciklijéről készült fényképeket. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai folyamatosan biztosítják a lehetőséget, hogy aki szeretné,regisztráltathassa kerékpárját a „BikeSafe” rendszerben. Békéscsabán minden héten, keddenként az Árpád Gyógy- és Strandfürdő  nyári bejáratánál, csütörtökön és pénteken a Szent István téren várják az érdeklődőket.

 <
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.