2019. március 26., kedd,  Emánuel
 
 
 
 

Közéleti tények

[Közéleti tények]
2018. augusztus 06., hétfő
Vitorlázó a kukoricásban
Vésztőnél két repülőgép ütközött össze – A csodával határos: egyik pilóta sem sérült meg
Szerző: SZ. M.
Békés megyében összeütközött két vitorlázógép augusztus 5-én, 15.20 óra körül, Vésztő közelében. A bejelentés után a rendőrség, a katasztrófavédelem és a mentőszolgálat munkatársai azonnal a helyszínre indultak. Eközben érkezett az információ, hogy az egyik balesetet szenvedett gép nem sérült meg és a pilótája épségben le tudott szállni a békéscsabai repülőtéren. A másik vitorlázó vezetője az ütközés után ejtőernyővel kiugrott, a gép kukoricatáblára zuhant. A rendőrség és a katasztrófavédelem munkatársai a földön kezdték meg a pilóta és a roncs felkutatását, a mentőszolgálat mentőhelikoptert indított. A gép személyzete kis idő múlva egy tisztáson észrevette a pilótát, így a földi egységek a helikoptert követve hamar megtalálták a férfit, aki sértetlenül ért földet az ejtőernyőjével. A mentőhelikopter személyzete megkezdte a roncs felkutatását is, ami rövid időn belül eredményre vezetett. A baleset okát és körülményeit a Szeghalmi Rendőrkapitányság vizsgálja.

Az egyik – a cseh – vitorlázógép kukoricásba zuhant

 

Békés megyében, augusztus 4-én, Dombegyház külterületén, 8 óra körül egy személyautó lesodródott az útról, majd mikor az autó vezetője visszarántotta a kormányt, összeütközött a szemből érkező személygépkocsival. A balesetben az egyik jármű utasa könnyebben megsérült. Medgyesbodzás külterületén, 8.45 órakor egy személygépkocsit vezető nő későn észlelte az előtte forgalmi okok miatt lassító személyautót és hátulról nekiütközött. A nőt könnyű sérüléssel vitték kórházba a mentők. Vésztőn, a Kóti úton, 17.50 óra körül egy segédmotor-kerékpáros férfi letért az útról, majd fának és kerítésnek ütközött. A motor vezetője könnyebben megsérült.

 

Két férfit állítottak elő a rendőrök ittas járművezetés gyanúja miatt augusztus 4-én. Először 8.50 órakor egy személyautó vezetőjénél jelzett ittasságot a szonda. A férfi Orosházán, a Szabó Dezső utcában közlekedett, amikor igazoltatták. Gyomaendrődön, a Fő úton 17.25 ókor egy szintén személygépkocsit vezető férfinál lett pozitív a légalkoholmérés eredménye. Mindkét esetben a rendőrkapitányságon végzett mérések is megerősítették az ittasság gyanúját. A rendőrök a járművezetők ellen büntető feljelentést tettek és bevonták a vezetői engedélyüket.<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.