2019. február 17., vasárnap,  Donát
 
 
 
 

Közéleti tények

[Közéleti tények]
2018. július 12., csütörtök
Mérges sárgadinnye
Kevermesen lopták el a földről a frissen permetezetteket
Szerző: SZ. M.
Sárgadinnyét loptak egy termelő földjéről a Békés megyei Kevermesen. A gyümölcsöket közvetlenül a lopás előtt permetezték le, fogyasztásuk rosszullétet okozhat.

Képünk illusztráció! (Forrás: Kertlap)

 

A Kevermes külterületén lévő földről július 11-én, délelőtt loptak. A területen közvetlenül a lopás előtt permeteztek olyan szerrel, amelynek a várakozási ideje három nap. Így aki a sárgadinnyékből eszik, rosszul lehet. A rendőrség keresi a lopás elkövetőjét és kérik, hogy senki ne fogyasszon olyan sárgadinnyét, amit nem közvetlenül a termelőtől, vagy megbízható helyről, üzletből vásárolt. Ha bárkinek információja van a lopásról, vagy az ellopott gyümölcsökről, értesítse a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányságot a 112-es segélyhívón.

 

Mentőápolót bántalmazott egy férfi július 10-én, Békés megyében. A 44 éves férfi Mezőgyánban, az Árpád utcában, árokban feküdt. Amikor a mentők megkezdték az ellátását, ki akarták emelni az árokból, agresszív lett és ököllel megütötte az egyik mentőst. A mentőautóban is erőszakosan viselkedett, dobálta az orvosi táskákat. A mentők rendőri segítséget kértek, a Zsadányi Rendőrőrs egyik körzeti megbízottja beült a gyulai kórházba induló mentőautóba. A férfi az utazás során is többször meg akarta ütni és szidalmazta a rajta segítő ápolót. A Sarkadi Rendőrkapitányság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indít eljárást ellene.

 

Háztartási gépeket és más tárgyakat lopott egy férfi egy lakatlan házból július 10-én, Kevermesen. A férfi átmászott a kerítésen, majd az épület egyik csukott, de nem zárt ablakán át jutott be a házba. A tettes először centrifugát, bográcsállványt és faliképet vitt el, később újra visszament, és elektromos motorral felszerelt húsdarálót akart ellopni, de a ház tulajdonosa tetten érte. A tulajdonos férfi értesítette a rendőrséget, és amíg a rendőrök megérkeztek, feltartóztatta a házából távozni készülő idegent. A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság a 28 éves kevermesi férfi ellen büntetőeljárást indított. A lopott holmit a nyomozók a gyanúsított testvérénél megtalálták, lefoglalták és visszaadják a tulajdonosnak.<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.