2019. március 23., szombat,  Emőke
 
 
 
 

Közéleti tények

[Közéleti tények]
2018. június 11., hétfő
A rés elárulta a betörőt
Súlyosan megsérültek kerékpárosok Békés megyében
Szerző: SZ. M.
Békés megyében, Békéscsabán, a Kígyósi utcában, június 8-án, 21.30 óra körül elesett egy kerékpáros nő. A nőnél felmerült a gyanú, hogy ittasan közlekedett, a mentők súlyos, életveszélyes sérüléssel vitték kórházba. Június 7-én, szintén Békéscsabán, az Erzsébet híd kerékpárútján, 7.55 órakor ugyancsak kerékpáros esett el. A férfi a Gyár utca felől a Temető sor irányába tartott és lefelé ment a hídról, amikor elvesztette az egyensúlyát. A mentők kórházba vitték, az orvosi vizsgálat eredménye szerint súlyos, életveszélyes fejsérülést szenvedett. Gyomaendrőd külterületén, június 7-én, 16.40 órakor tehergépkocsi érintőlegesen ütközött egy segédmotor-kerékpáros férfival. A motoros férfi nyolc napon túl gyógyuló csonttörést szenvedett. Orosházán, az Oláh István utcában, ezen a napon 22.10 órakor személygépkocsi kerékpárossal ütközött, a kerékpáros férfit súlyos sérüléssel vitték kórházba a mentők.

A békéscsabai, kerékpáros férfi elvesztette egyensúlyát a hídon

 

A Békéscsabai Rendőrkapitányság rendőrei június 8-án, 21.30 óra körül elfogtak egy gyomaendrődi férfit, aki ellen a Fővárosi Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja adott ki elfogatóparancsot. Az 55 éves M. Mihályt a rendőrök bűnügyi őrizetbe vették és értesítették a körözést elrendelő bírót.

 

Ittas járművezetés gyanúja miatt intézkedtek a rendőrök június 8-án, 21.45 óra körül Mezőhegyesen, a Hild János utcában. Egy segédmotoros kerékpár vezetőjénél az alkoholszonda pozitív értéket jelzett, a férfit a rendőrök előállították a Mezőhegyesi Rendőrőrsre. További két légalkoholmérés is megerősítette az ittasság gyanúját, ezért a rendőrök elvették a férfi vezetői engedélyét és büntető feljelentést tettek ellene.

 

Járőröző körzeti megbízott vette észre június 7-én, 13 óra körül, hogy betörtek egy lakatlan házba Battonyán. A körzeti megbízottnak feltűnt, hogy a mindig becsukott nagykapu résnyire nyitva van, bement az udvarra és látta, hogy a ház két melléképületének ajtaját felfeszítették. A rendőr értesítette a ház dombegyházi tulajdonosát, majd minden információt igyekezett összegyűjteni, ami kapcsolatban lehet a betöréssel. Két órával később Battonyán, a Vörösmarty utcában elfogta a lopással megalapozottan gyanúsítható férfit. A 28 éves kevermesi H. János kihallgatásán elismerte, hogy június 6-án ő járt a ház udvarán. A melléképületekből edényeket és más tárgyakat vitt el, amiket eladott egy nőnek. A férfi másnap reggel visszament és porcelánokat lopott, hogy újra pénzt szerezhessen. A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság a kevermesi férfit lopással gyanúsítja és ügyét a mielőbbi bíróság elé állítása érdekében gyorsított eljárásban dolgozza fel.<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.