2019. február 22., péntek,  Gerzson
 
 
 
 

Közéleti tények

[Közéleti tények]
2018. május 07., hétfő
Húsz év után megvan a gyilkos
A Békés Megyei Főügyészség fegyházbüntetést kér a csorvási férfira
Szerző: SZ. M.
A történetről nemrégen írtunk egy rendőrségi sajtótájékoztató nyomán. A Békés Megyei Főügyészség most nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat az 51 éves férfival szemben, aki 1997. január elsején, Békéscsabán megölte egy raktáráruház vezetőjét. (A sajtótájékoztató másként jelölte meg az áldozat munkakörét.) A csorvási férfi a korábban ott dolgozó barátjától tudta meg, hogy a békéscsabai raktáráruház nagy készpénzforgalmat bonyolít le, ezért 1996 novemberében tervbe vették, hogy kirabolják a helyet. A szilveszter éjszakát követően, 1997. január elsején a csorvási férfi azonban csak egyedül indult el Békéscsabára, bemászott a volt téglagyári épület terültére, majd megvárta, hogy a raktáráruház vezetője megérkezzen.

Képünk illusztráció! (Forrás: YouTube)

 

Miután a sértett megérkezett, az elkövető az arcát maszkkal eltakarva követte őt az áruház irodájába, és a készpénz átadására szólította fel. A sértett ellenállt, ezért a vádlott a magával vitt lőfegyverrel mellkason és hason lőtte, majd az ezután is mozgásképes férfitól ismét a készpénzt követelte. A sértett ekkor megpróbált elmenekülni az irodából, ekkor a vádlott egy alkalommal háton lőtte, amitől a sértett a helyszínen az életét vesztette. A vádlott ezután a nyitott páncélszekrényből elvett közel 2,5 millió forintot, majd a helyszínről távozott. Menekülése során a férfi az elkövetésnél használt maszkot elhagyta, amely az igazságügyi genetika időközbeni fejlődése miatt, közel húsz év után, 2016-ban a nyomára vezette a rendőrséget.

 

Az ügyészi felügyelet mellett folyó sikeres nyomozás eredményeképpen a Békés Megyei Főügyészség nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettével vádolja a férfit. A cselekmény az elkövetéskor hatályban lévő büntető törvény szerint 10 évtől 15 évig, vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő. A főügyészség a más ügy miatt szabadságvesztés büntetését töltő vádlottal szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozta.(Korábbi írásunk itt olvasható!)

 

 <
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.