2019. február 22., péntek,  Gerzson
 
 
 
 

Közéleti tények

[Közéleti tények]
2018. május 07., hétfő
Biciklipedálba akadt a nadrág
A hét végén minden nap volt ittas vezető a Békés megyei utakon
Szerző: SZ. M.
Békés megyében a Békési Rendőrkapitányság május 6-án, garázdaság miatt szabálysértési őrizetbe vett egy férfit, aki Békésen, volt élettársa házánál kiabált, fenyegetőzött. A férfi a kutyáját is odavitte úgy, hogy nem kötötte pórázra és nem tett rá szájkosarat. A 22 éves békési férfi a rendőrök többszöri felszólítására sem hagyta abba a hangoskodást. A rendőrkapitányság munkatársai három napon belül bíróság elé állíthatják.

Képünk illusztráció! (Forrás: Petnet)Ittas járművezetés gyanúja miatt intézkedtek a rendőrök május 6-án, 9 óra előtt néhány perccel Orosházán, a Szent István utcán. Egy segédmotoros kerékpáros férfinál jelzett alkoholfogyasztást a szonda. A rendőrök előállították őt az Orosházi Rendőrkapitányságra, ahol újabb két mérést végeztek, pozitív eredménnyel. A rendőrök a férfi ellen büntető feljelentést tettek és helyszíni bírság megfizetésére is kötelezték, mert nem tartotta magánál a vezetői engedélyét.  

 

Békés megyében, május 5-én, a 47-es számú főúton, Orosháza külterületén, 4.45 óra körül kisbusz és munkagép ütközött össze. A kisbusz vezetője könnyű sérülést, egyik utasa 8 napon túl gyógyuló csonttörést szenvedett. Békéscsaba határában, a 44-es számú főút Békéscsaba és Gyula közötti szakaszán, 10.20 órakor egy tehergépkocsi vezetője menet közben rosszul lett és járművével oszlopnak ütközött. A kisteherautó kigyulladt, a vezető férfi könnyű sérülést szenvedett. Békéscsabán, a Bartók Béla úti kerékpárúton, 19.45 óra körül összeütközött két kerékpáros, mindketten könnyebben megsérültek.

 

Ittas járművezetés gyanúja miatt intézkedtek a rendőrök ugyancsak május 5-én, 7.30 óra körül Orosházán, a Szabadság téren. Egy robbanómotoros kerékpárral közlekedő férfinál az alkoholszondás ellenőrzés eredménye pozitív lett, a vezető nem mehetett tovább, a rendőrök előállították és büntetőfeljelentést tettek ellene. 

 

Május 4-én, Békéscsabán, a Kazinczy úton, 10 óra körül egy személygépkocsi hátulról nekiütközött az előtte lassító, majd megálló személyautónak. A balesetben az elöl lévő autó utasa könnyebben megsérült. Szintén Békéscsabán, az Alsó-Körös soron, 10.10 órakor elesett és súlyosan megsérült egy kerékpáros. A férfi le akart szállni a bicikliről, de a nadrágja beakadt a pedálba. A mentők csonttöréssel vitték kórházba. Orosházán, 22 óra körül személygépkocsi segédmotor-kerékpárossal ütközött, a motor vezetője súlyosan megsérült. Gyulán, a Balázs deák utca és a Bárdos utca kereszteződésében, 23.20 órakor egy személygépkocsi áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba és kerékpárossal ütközött. A biciklis nő könnyű sérülést szenvedett, a balesetet okozó férfi a gyanú szerint ittasan vezetett.

 

A lőkösházi vasúti határátkelőhelyen május 4-én, 5.30 óra körül elfogtak a rendőrök egy férfit, aki nemzetközi gyorsvonaton utazott, és belépésre jelentkezett. A férfi ellenőrzését végző rendőrök megállapították, hogy a Miskolci Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja elfogatóparancsot adott ki ellene, mert korábban lopás miatt közérdekű munkára ítélte a bíróság, de azt nem teljesítette. A 23 éves encsi férfit előállították a Miskolci Törvényszékre.

 

Gyomaendrődön, a Móra Ferenc utcából, május 4-én, 8.15 óra körül előállítottak a rendőrök a városi rendőrőrsre egy férfit, mert a gyanú szerint ittasan személygépkocsit vezetett. Miután a szonda alkoholfogyasztást jelzett nála, a férfi elismerte, hogy sört és tömény szeszes italt is ivott, mielőtt elindult. A rendőrök elvették az ittas sofőr vezetői engedélyét és büntető feljelentést tettek ellene.

 <
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.