2019. március 23., szombat,  Emőke
 
 
 
 

Közéleti tények

[Közéleti tények]
2018. április 08., vasárnap
Duhaj tizenévesek
Ütötték, rugdosták a geszti buszmegállót – Éjjeli verekedés
Szerző: SZ. M.
Tizenéves fiatalok rongáltak meg egy buszmegállót tavaly november 11-én, 20 óra körül a Békés megyei Geszten, a Kossuth utcán. Buszra vártak a tinédzserek és közben ököllel ütötték, rugdosták az üvegezett faépületet, majd felszálltak egy Gyulára tartó járatra. Nagygyantén a rendőrök is felszálltak a buszra, és igazoltatták a 15 és 16 éves sarkadi fiúkat. A Sarkadi Rendőrkapitányság rongálás megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított ellenük. A nyomozást a rendőrség lezárta és az eljárás iratait vádemelési javaslattal továbbította a Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészségre.

járás térkép

 

Ittasan, a tulajdonos engedélye nélkül vitt el autót egy férfi a Békés megyei Vésztőn. A férfi azonban elakadt, ezért kivágta a járműből a biztonsági övet, azzal próbálta meg két férfi kihúzni az autót az árok széléről tavaly december 12-én, 22.45 óra körül. Egyikük, a 29 éves T. Gergely, akinek a háza előtt történt mindez, azt állította, hogy a kocsival a tulajdonos akadt el, de a rendőrök érkezésekor már nem volt ott. A nyomozás adatai szerint azonban T. Gergely vitte el engedély nélkül a tulajdonos háza elől az autót. A jármű nem volt bezárva és az indítókulcs is benne volt. Miután a férfi elakadt vele, segítséget hívott, de nem volt vontatókötelük, ezért kivágta az autó biztonsági övét és azzal próbálták meg húzni. A Szeghalmi Rendőrkapitányság a 29 éves vésztői férfit jármű önkényes elvétele és rongálás bűncselekmények mellett ittas járművezetéssel is gyanúsítja. A lezárt nyomozás iratait a rendőrség a gyanúsított ellen vádemelési javaslattal továbbította a Szeghalmi Járási Ügyészségre.

 

Békés megyében garázdaság miatt intézkedtek a rendőrök április 7-én, 1.15 óra körül Sarkadon, a Zöldfa utcában. Két férfi szólalkozott össze, a vita tettlegességig fajult, bántalmazták egymást. A rendőrök mindkettőjüket előállították a Sarkadi Rendőrkapitányságra, ahol garázdaság megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult ellenük. A rendőrség vizsgálja, hogy melyik férfinak milyen szerepe volt a konfliktusban.

 

A Gyula Határrendészeti Kirendeltség rendőrei április 7-én, 21.30 órakor elfogtak egy férfit, akinek a Debreceni Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja ittas járművezetés miatt körözését rendelte el. A férfit a rendőrök előállították, majd Gyulára, a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe vitték.

 

A lőkösházi vasúti határátkelőhelyen április 7-én, 22.30 óra körül elfogtak a rendőrök egy 24 éves jánossomorjai nőt, ellene a Budapesti Rendőrkapitányság VI. kerületi Rendőrkapitánysága közokirat-hamisítás miatt adott ki elfogatóparancsot. A nőt a rendőrök előállították a Lőkösháza Határrendészeti Kirendeltségre, ahol gyanúsítottként hallgatták ki.<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.