2019. március 22., péntek,  Beáta és Izolda
 
 
 
 

Közéleti tények

[Közéleti tények]
2018. április 08., vasárnap
Elsőbbségadást mulasztottak
Két autós is összeütközött emiatt Békés megyében – Rendőrök mentettek életeket
Szerző: SZ. M.
Békés megyében, április 6-án, Gerendás külterületén, 17 óra után néhány perccel egy személyautó vezetője útkereszteződésben a jelzőtábla utasítása ellenére nem adta meg az elsőbbséget a neki jobbról érkező személygépkocsinak. A járművek összeütköztek, a balesetben az egyik autó vezetője könnyebben megsérült. Orosházán, a Rákóczi út és a Tass utca kereszteződésében, 20.30 óra körül szintén az elsőbbségi szabályok megsértése miatt ütközött össze két személygépkocsi. A balesetben az egyik jármű vezetője megsérült, sérülése nem súlyos.

Pénteken este Orosházán összeütközött két autó

 

Gyulán, a Várkert utca és a Tiborc utca kereszteződésében, április 4-én, 7.15 óra körül egy személygépkocsi nem adott elsőbbséget egy neki balról érkező kerékpáros nőnek és elütötte. A nő súlyos sérülést szenvedett.

 

Az Orosházi Rendőrkapitányság rendőrei április 5-én, Pusztaföldváron megtaláltak egy 17 éves szegedi lányt, akinek a Szegedi Rendőrkapitányság eltűnés miatt rendelte el körözését. A lányt a rendőrök biztonságba helyezték, gyermekotthonba vitték.

 

Kamutról, a Tavasz utcából, április 4-én, 21.30 óra körül előállítottak a rendőrök a Békési Rendőrkapitányságra egy férfit, aki segédmotor-kerékpárt vezetett és három légalkoholmérés eredménye lett pozitív nála. A rendőrök büntető feljelentést tettek a férfi ellen és szabálysértési bírságot is kellett fizetnie, mert a vezetői engedélyét nem tartotta magánál.

 

Rendőr kezdte meg egy férfi újraélesztését április 4-én Muronyban. A 76 éves férfi 11 óra körül, a Kossuth Lajos utcában lett rosszul, a járdán feküdt, amikor a járőröző körzeti megbízott meglátta. A férfi eszméletlen volt, nem lélegzett és a pulzusát sem lehetett tapintani. A törzsőrmester megkezdte az újraélesztést, közben odament három nő is, akik egészségügyi dolgozók lévén segíteni tudtak. Az elsősegélynyújtás után a mentők a helyszínen stabilizálták a férfi keringését és kórházba vitték.

 

Zsadányban, április 4-én, 14.30 óra körül egy szociális munkás kért rendőri segítséget, mert idős gondozottjához nem tudott bejutni. Körbejárták a 85 éves nő házát, minden ajtó és ablak zárva volt. A rendőr benyomta az ajtót és megtalálták a segítségre szoruló nőt, aki a fürdőszobában rosszul lett. Mentőt hívtak az idős nőhöz, majd kórházba vitték, lezárták a lakását.

 

Bélmegyeren, a Petőfi utcából április 2-án, 16 óra előtt néhány perccel előállítottak a rendőrök egy eleki férfit, aki személygépkocsit vezetett annak ellenére, hogy a rendőrség 2018. április 14-éig eltiltotta a járművezetéstől. A Békési Rendőrkapitányság a 40 éves férfit őrizetbe vette és három napon belül bíróság elé állíthatja.

 <
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.