2018. december 11., kedd,  Árpád
 
 
 
 

Közéleti tények

[Közéleti tények]
2017. december 05., kedd
Embercsempész szerb
A férfit gyorsított eljárásban kiutasították Magyarországról
Szerző: SZ. M.
A Battonyai Járási Ügyészség vagyoni haszonszerzés végett, több embernek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt gyorsított eljárásban, az elkövetéstől számított 3 napon belül bíróság elé állított egy 30 éves szerb állampolgárságú férfit. A szerb férfi négy személynek nyújtott segítséget az államhatár meg nem engedett módon átlépéséhez. A szerb férfinak egy ismeretlen személyazonosságú afgán férfi 50 eurót ígért, ha személygépkocsival néhány embert Romániából Magyarországra szállít. Az afgán férfi elmagyarázta, hol kell felvennie és letennie az embereket.

Képünk illusztráció! (Forrás: Weather-Forecast.com)

 

A vádlott a szerbiai Obrenovac városában autót bérelt, majd azzal Romániába, Temesvárra ment. Itt az utasításoknak megfelelően az autóba 3 török és 1 afgán állampolgárságú személyt vett fel, és december elsején, az esti órákban a magyar-román határ közelébe szállította őket.

 

A migráns személyek Battonya körzetében, a határőrizetet megkerülve, a „zöldhatáron” lépték át a határt, míg a vádlott szerb állampolgárként, legálisan, a határátkelőhelynél tette ezt meg. A határt elhagyva, a vádlott Magyarország területén felvette autójába a négy személyt és Budapest felé indultak. Nem sokkal ezután a rendőrök a Kunágota-Magyarbánhegyes közötti közúton ellenőrizték a személygépkocsit és a benne ülőket.

 

A Battonyai Járási Ügyészség a szerb férfit vagyoni haszonszerzés végett, több embernek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt hétfőn bíróság elé állította. A Battonyai Járásbíróság a vádlottal szemben 2 év – végrehajtásában 4 évi próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetést szabott ki, és 4 évre kiutasította Magyarország területéről, kötelezte őt a felmerült bűnügyi költség viselésére is. Az ítélet jogerős – tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség.

 <
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.