2018. szeptember 18., kedd,  Diána
 
 
 
 

Közéleti tények

[Közéleti tények]
2017. október 13., péntek
Mindent ellopott
Előzetesben a kétegyházi fiatalkorú betörő
Szerző: SZ. M.
A Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészség 6 rendbeli, kisebb értékre, üzletszerűen elkövetett lopás bűntette és 7 rendbeli, szabálysértési értékre, üzletszerűen elkövetett lopás vétsége miatt kezdeményezte a 17 éves kétegyházi fiatal férfi előzetes letartóztatását, akinek számlájára több kétegyházi lopás és betörés írható.

Egyik nap ellopott egy akkumulátort az autóból, másnap a helyette vásároltat isA gyanúsított 2017 januárja óta Kétegyházán legalább 13 sértettet károsított meg a legkülönfélébb módokon elkövetett lopásokkal és betörésekkel. Ellopott lezárt kerékpárt a kétegyházi vasútállomásról, telephelyeken álló munkagépekből és teherautókból akkumulátorokat vett ki, gázolajat eresztett le. Több családi ház udvarába kerítésátmászás módszerével, vagy a nyitott utcaajtón jutott be, és minden vitt, amit hasznosíthatónak ítélt: hulladékfát, borjakat, horgászfelszerelést, az udvaron parkoló gépkocsiból a szélvédő betörése után rádiósmagnót és készpénzt.

 

Június 16-án hajnalban egy kétegyházi családi ház udvarán parkoló autóból eltulajdonította az akkumulátort, majd másnap hajnalban visszatért a helyszínre és a tulajdonos frissen vásárolt, új akkumulátorát is ellopta… A szomszédokat sem kímélte: volt, akitől benzinmotoros fűnyírót lopott, volt, akinek a házából pénztárcát, karórát, vágott dohányt és fél doboz cigarettát vett el, de olyan is, ahonnan az ablak felfeszítése után egy doboz nyugtatót zsákmányolt.

 

A kényszerintézkedést egyrészt azért kezdeményezték, mert a gyanúsított az eljárás során a hatóságok elől elrejtőzött, vele szemben elfogatóparancsot bocsátottak ki, és a szökés, elrejtőzés veszélye a továbbiakban is fennáll. Másrészt megalapozottan tartani lehetett attól, hogy szabadlábra kerülése esetén a még fel nem talált tárgyi bizonyítási eszközök elrejtésével, megsemmisítésével a bizonyítást megnehezítené. A bűnismétlés veszélye is fennáll. A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója a gyanúsított előzetes letartóztatását 30 napra elrendelte – tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség.

 <
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.