2023. szeptember 27., szerda,  Adalbert
 
 
 
 

Közéleti tények

[Közéleti tények]
2023. szeptember 09., szombat
Újabb földrengés Szarvasnál
Pénteken, szeptember 8-án, reggel, ismét érezhették a környékbeli településeken is
Szerző: Vitalap.hu - MTI
Békés vármegyében, Szarvastól tíz kilométerre, 3,1 magnitúdójú földrengés volt 7 óra 9 perckor - közölte a Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriuma szeptember 8-án, pénteken, az MTI-vel. A földrengést Szarvason, Csabacsűdön, Őrménykúton, és több más településen is érezhették.

Békés vármegyében, Szarvastól tíz kilométerre, 3,1 magnitúdójú földrengés volt 7 óra 9 perckor. Térkép: ELKH FI Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium

 

Korábban, augusztus 23-án, újabb, 3,6 magnitúdójú utórengés követte a hétvégi Szarvas környéki földrengéseket az akkori szerdára virradó éjjel, 00 óra 35 perckor - közölte a Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriuma az MTI-vel.

 

A földrengést Szarvason, Békésszentandráson, Csabacsűdön, Örménykúton érezték, és a környező településeken is érezhették.

 

Előzőleg, augusztus 19-én, szombaton délelőtt, a Békés vármegyei Gyomaendrőd közelében a Richter-skála szerint 4-es erősségű földmozgást regisztráltak, majd pár perccel később, a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Túrkeve közelében, ezután, csaknem másfél óra múlva Szarvasnál is földrengés volt. Ezt több utórengés követte, augusztus 20-án, vasárnap a szakértők azt közölték, további utórengések várhatók a környéken. (Forrás: MTI)

 

 

Kép: Békés vármegyében, Szarvastól tíz kilométerre, 3,1 magnitúdójú földrengés volt 7 óra 9 perckor. Térkép: ELKH FI Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium

 

 <
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.