2022. június 28., kedd,  Levente és Irén
 
 
 
 

Címlap

[Közéleti tények]
2022. május 22., vasárnap
Eladták autójukat a végrehajtás elől
A mezőhegyesi férfi értékesítette, a kunágotai előbb feldarabolta – A békési, idős asszony kerékpárjának kormányáról kapta le a szatyrot a páros
Szerző: Sz. M.
Békés megyében, a Battonyai Járási Ügyészség két ügyben is végrehajtás alóli elvonással elkövetett zártörés vétsége miatt emelt vádat. Az egyik ügy terheltje egy 46 éves, büntetlen előéletű, mezőkovácsházi illetőségű, de mezőhegyesi tartózkodási helyű férfi, akinek személygépkocsiját végrehajtási eljárásban eljáró, önálló bírósági végrehajtó 2018 nyarán lefoglalta. A lefoglalás tényéről, arról, hogy a gépkocsi elidegenítési és terhelési tilalom alatt áll, a férfi tudott, ennek ellenére a kocsit 2019 februárjában, értékesítette – tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség.

A kunágotai férfi az udvarán feldarabolta autóját és így adta el. A kép illusztráció. Forrás: Depositphotos

 

A másik ügyben egy 43 éves, büntetlen előéletű, kunágotai férfival szembeni végrehajtási eljárásban foglalta le a végrehajtó 2018 márciusában, a terhelt gépkocsiját. Bár a foglalásról, következményeiről ez a férfi is tudott, ennek ellenére a gépkocsit 2020 februárjában, lakóháza udvarán feldarabolta és értékesítette.

 

A járási ügyészség vádirataiban indítványozta, hogy a bíróság mindkét férfit tárgyalás mellőzésével, az ügy iratai alapján hozott büntetővégzésében ítélje el. Az első ügyben pénzbüntetést szabjon ki, míg a második ügyben próbára bocsátás intézkedést alkalmazzon.

 

Az idős asszony szatyrában a 60 ezer forinttal elszaladtak a békési tettesek. A kép illusztráció. Forrás: Police.hu

 

A bűncselekmény felismerésére, elhárítására idős koránál fogva, korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett kifosztás bűntette miatt emelt vádat a Békési Járási Ügyészség és vádiratában közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozta egy 26 éves, békési férfi és egy 26 éves, békési nő ellen, akik egy 77 éves idős nőt károsítottak meg.

 

A férfi és a nő 2022. január 17-én, délelőtt, Békésen, a Széchenyi téren sétálgattak, amikor felfigyeltek a járdán, kerékpárját lassan toló, gerincbetegsége miatt nehézkesen haladó, 77 éves idős asszonyra. A szorult anyagi helyzetben lévők elhatározták, hogy a mozgásában korlátozott, idős sértettől értékeket szereznek meg. Amikor a sértett bement egy üzletbe, a férfi és a nő a bolt előtt megvárta. Az idős nő az üzletből kilépve a kerékpárjához ment és a vásárolt holmit, a pénztárcáit, személyes iratait és használati tárgyait tartalmazó nejlon szatyrát kerékpárja kormányára akasztotta. Ekkor odalépett hozzá a 26 éves nő és, hogy elterelje a figyelmét, cigarettát kért tőle. Eközben a 26 éves férfi hátulról odalopózott a sértetthez, leakasztotta a szatyrot a kerékpár kormányáról és elszaladt vele. Ezt látva társa is futásnak eredt. A szatyorban 60 ezer forint és apróságok voltak néhány ezer forint értékben, meg a sértett személyes iratai. A rendőrség a párost még aznap elfogta és 8 ezer forint híján lefoglalta tőlük az ellopott értékeket, amelyeket visszaadtak a sértettnek. A nyomozás során a nő megtérítette a még fennmaradó kárt is a sértettnek. Így az okozott kár teljes egészében megtérült.

 

 

Kép1: A kunágotai férfi az udvarán feldarabolta autóját és így adta el. A kép illusztráció. Forrás: Depositphotos

 

Kép2: Az idős asszony szatyrában a 60 ezer forinttal elszaladtak a békési tettesek. A kép illusztráció. Forrás: Police.hu<
++
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.