2022. július 1., péntek,  Tihamér és Annamária
 
 
 
 

Címlap

[Közéleti tények]
2022. május 20., péntek
Nyakon és mellbe szúrta bátyját
Letartóztatásban a szarvasi testvérgyilkosság elkövetője – Az idősebb testvér a helyszínen meghalt
Szerző: Sz. M.
Emberölés bűntette miatt kezdeményezte a Békés Megyei Főügyészség egy 48 éves, büntetlen előéletű, szarvasi férfi letartóztatását, aki május 12-én, csütörtökön, este, megkéselte testvérét. A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség indítványával egyetértve, egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását – tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség.

A fiatalabb testvér május 12-én, este, vita közben, felkapta a konyhaasztalról a kést és megszúrta bátyját. A Kép illusztráció. Forrás: Pixabay

 

A férfi az édesanyjával élt közös háztartásban Szarvason, de rendszeresen a házban tartózkodott és az éjszakát is ott töltötte a férfi bátyja. A testvérek italozó életmódot folytattak, rendszeresek voltak közöttük a szóváltások, amelyek esetenként tettlegességig is fajultak. Így történt ez május 12-én, este is. Aznap, 20 óra körül, a két testvér a ház konyhájában tartózkodott, mindketten ittasak voltak és szóváltás alakult ki köztük. A fiatalabb testvér felkapott egy kést az asztalról és a testvérét két alkalommal, a nyakán és a mellkasán megszúrta. A sértett a mögötte lévő kanapéra hanyatlott, és a helyszínen elhalálozott. A terhelt később áthívta a szomszédot azzal, hogy nagy baj van.  A szomszéd észlelte, hogy a sértett már nem él, és értesítette a mentőket.

 

A kényszerintézkedést egyrészt a szökés, elrejtőzés veszélye miatt kezdeményezték, de a bűncselekmény alapján megalapozottan feltehető volt az is, hogy a férfi szabadlábon hagyása esetén, a még ki nem hallgatott tanúk befolyásolásával vagy megfélemlítésével a bizonyítást veszélyeztetné.

 

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség indítványával egyetértve, egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását.

 

 

Kép: A fiatalabb testvér május 12-én, este, vita közben, felkapta a konyhaasztalról a kést és megszúrta bátyját. A Kép illusztráció. Forrás: Pixabay<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.