2022. május 24., kedd,  Eszter és Eliza
 
 
 
 

Címlap

[Közéleti tények]
2022. május 12., csütörtök
Gyermekek rajzai a közlekedésről
Több, mint kétezer alkotás Békés megyéből – Több, mint ötezer szavazat az olvasóktól
Szerző: Sz. M.
Több ezer rajzot készítettek az elmúlt hónapokban a Békés megyei gyermekek. Az alkotások az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottságának pályázatára készültek. Az Így közlekedtek Ti című rajzpályázatra, idén, Békés megyében, 129 óvodából és általános iskolából, összesen 2 ezer 254 rajz érkezett – tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

A díjazott gyerekek Pelleg Józseffel, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetőjével. Kép: Police.hu

 

A kiírás szerint a gyermekeknek az utaskénti közlekedés szabályairól, a passzív biztonsági eszközök használatáról, a kerékpárosok és a gyalogosok közlekedéséről kellett alkotásokat készíteniük. A zsűri kiválasztott 45 rajzot, a rendőrség Facebook oldalán lehetett szavazni. A szavazás híre közel 145 ezer felhasználóhoz jutott el és több, mint 5 ezer, szavazatnak számító hozzászólás érkezett.

 

A legtöbb elismerő hozzászólást kapott rajzok készítőinek május 9-én, Pelleg József r. alezredes, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője adta át a jutalmakat.

Óvodás kategóriában, Nagy Sára Abigél, (Gyulai Béke Sugárúti Óvoda) Hódi Léna (Békéscsabai Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Óvoda) és Schütz Zselyke (Orosházi Forrás Református Óvoda), általános iskola alsó tagozatos kategóriában, Palotai Evelin Piroska, (Bucsai II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola) Zsadány Kata (Medgyesegyházi Schéner Mihály Általános Iskola) és Matejdesz Vanda (Tótkomlósi Jankó János Általános Iskola), míg általános iskola felső tagozatos kategóriában, Gulykás Zselyke (Békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium), Rakonczai Anna Veronika (Csanádapácai Nagyboldogasszony Katolikus Általános Iskola és Óvoda) és Kerékgyártó Kata (Szeghalmi Tildy Zoltán Általános Iskola) lett díjazott.

 

A Békés megyei gyermekek az elmúlt hónapokban sokat dolgoztak azért, hogy felhívják a figyelmet a közlekedési szabályok betartásra, a szabálytalanság veszélyeire. A rendőrség a felnőtteket is arra kéri, hogy tegyenek meg mindent a balesetek megelőzéséért. Ne hajtsanak gyorsan, tartsák be az elsőbbségadásra és a kanyarodásra vonatkozó szabályokat, ha alkoholt fogyasztottak, ne vezessenek. Ne veszélyeztessék magukat, utasaikat, családjukat és közlekedő partnereiket azzal, hogy megszegik az előírásokat.

 

 

Kép: A díjazott gyerekek Pelleg Józseffel, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetőjével. Kép: Police.hu

 <
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.