2022. május 24., kedd,  Eszter és Eliza
 
 
 
 

Címlap

[S a többi...]
2022. május 10., kedd
Biztonságban lenni – rajzokon
A Békés megyei rendőrség pályázatot hirdetett gyerekeknek – Környezet a család, barátok, óvoda, iskola
Szerző: Sz. M.
Mi a biztonság? Mikor érezzük, hogy biztonságban vagyunk? Ezekre a kérdésekre adtak rajzos formában válaszokat a rendőrség pályázati felhívására a Békés megyei óvodások és iskolások. Biztonságban vagyok! címmel hirdetett rajzpályázatot a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya. A kezdeményezés célja volt, hogy a gyermekek alkotásai révén a rendőrség felhívja a figyelmet a család, a jó közösség, az egymásra odafigyelés szerepére.

A rendőrök az elmúlt héten keresték fel a rajzpályázat díjazottjait. Kép: Police.hu

 

A rajzokon az óvodások és az alsó tagozatos iskolások elsősorban családjuk körében, barátaikkal, az óvodában és iskolában érzik magukat biztonságban. Ezeken a helyeken és környezetben kapják, várják a segítséget, támogatást, gondoskodást. Mind a családnak, mind az iskolai, óvodai nevelőknek kiemelt szerepe van abban, hogy segítsék a kicsiket az alapvető biztonsági szabályok megismerésében, megtanulásában, a veszélyhelyzetek felismerésében.

 

A megelőzéssel foglalkozó rendőrök a múlt héten, május 2-a és 8-a között keresték fel a rajzpályázat díjazottjait és adták át nekik az ajándékokat. Az óvodás korcsoportban Szücs Zselyke alkotása nyert, második helyen végzett Szekula-Légrádi Andor, harmadikként Molnár Luca Lotti állhatott fel rajzával a képzeletbeli dobogóra. Különdíjban részesült Varga Marcell és Szilágyi-Fáskerti Fanni. Az 1-4. évfolyamos, alsó tagozatos tanulók között Hollerbach Barbara pályaműve bizonyult a legjobbnak, másodikként végzett Szücs Lara, míg a harmadik legjobbnak Sonkoly Fruzsina alkotását ítélte a zsűri. Novák Emília és Horváth Dominik Gyula különdíjat vehetett át – tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

 

Kép: A rendőrök az elmúlt héten keresték fel a rajzpályázat díjazottjait. Kép: Police.hu<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.