2022. május 24., kedd,  Eszter és Eliza
 
 
 
 

Címlap

[Közéleti tények]
2022. május 10., kedd
Rejtélyes rendszámtáblák
A két tábla és a kapcsolódó okiratok ismeretlen módon kerültek az újkígyósi férfihoz – A táblákat és az iratokat budapesti cégnek adták ki, a társasággal nem állt jogviszonyban a férfi
Szerző: Sz. M.
Békés megyében, egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette miatt emelt vádat a Békéscsabai Járási Ügyészség és vádiratában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta egy 54 éves, újkígyósi férfival szemben, aki P-betűjelű, ideiglenes rendszámokkal trükközött – tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség.

A rendőrség a rendszámtáblákat és a kapcsolódó iratokat lefoglalta. A kép illusztráció. Forrás: Police.hu

 

A férfi 2016-ban, vásárolt rendszám nélküli, forgalomból kivont tehergépkocsit, azonban a nevére átíratni nem tudta. Hogy a gépjárművel a közúti közlekedésben részt tudjon venni, 2021. március 18-a és március 24-e között, a tehergépkocsira felszerelt két, P-betűjelű, ideiglenes rendszámtáblát, amelyet – a hozzá tartozó ideiglenes forgalomban tartási engedéllyel és gépjármű indítási naplóval – a Pest Megyei Kormányhivatal Gödöllői Járási Hivatala 2021. március 18-án adott ki egy budapesti cégnek.

 

A férfi nem állt munkaviszonyban vagy munkavégzésre irányuló más jogviszonyban a céggel, a tehergépkocsi sem volt soha a társaság tulajdonában vagy használatában. A két rendszámtábla, a hozzá kapcsolódó okiratok ismeretlen módon kerültek a férfi birtokába. A férfi az ideiglenes rendszámtáblákkal felszerelt tehergépkocsival 2021. március 24-én, délelőtt, Szabadkígyóson, a József Attila utcában közlekedett Újkígyós irányába, amikor vele szemben rendőri intézkedésre került sor. A férfi a P-betűjelű ideiglenes rendszámhoz tartozó okiratokat a rendszámtábla használatának alátámasztására a rendőröknek átadta, azonban nem tudta igazolni, hogy a budapesti céggel milyen jogviszonyban áll, milyen jogcímen vezeti a gépjárművet, ezért a rendőrjárőrök a Békéscsabai Rendőrkapitányságra előállították, a két, P-betűjelű ideiglenes rendszámot és a hozzá kapcsolódó iratokat lefoglalták.

 

Kép: A rendőrség a rendszámtáblákat és a kapcsolódó iratokat lefoglalta. A kép illusztráció. Forrás: Police.hu<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.