2021. december 2., csütörtök,  Melinda és Vivien
 
 
 
 

Címlap

[Közéleti tények]
2021. október 25., hétfő
A baleseteknek áldozatai is vannak
Rendőrök a Békéscsabai Szakképzési Centrum Kemény Gábor Technikumának nyílt napján
Szerző: Sz. M.
Az ittas vezetésről, a biztonsági öv használatáról is szó volt Békés megyében, a Békéscsabai Szakképzési Centrum Kemény Gábor Technikumának október 21-i, nyílt napján. Az eseményre a közlekedési szakembereket képző intézmény meghívására ellátogatott a Békéscsabai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának két rendőre, Tar Róbert r. hadnagy, vizsgálótiszt és Ulrich Péter r. zászlós, helyszínelő, balesetvizsgáló is. Sok kérdést elhangzott a szabálysértések és balesetek következményeiről. A rendőrök kiemelték, hogy a bírság, a büntetés, a rendőrségi eljárás csak az egyik következmény. A másik ennél súlyosabb, hogy a közúti baleseteknek sérültjei, áldozatai vannak – tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

Rendőrök is részt vettek a Békéscsabai Szakképzési Centrum Kemény Gábor Technikumának nyílt napján. Kép: Police.hu

 

A rendőrök kérték a fiatalokat, hogy mindig tartsák be a szabályokat, közlekedjenek figyelmesen. Vezetőként és utasként is használják a biztonsági övet. Ha gyermekkel ülnek autóban, ügyeljenek arra, hogy a gyermek az életkorának, magasságának megfelelő biztonsági rendszerben utazzon. A rendőrök felhívták a diákok figyelmét arra is, hogy ittasan vezetni tilos és veszélyes. Utasként sem szabad beülni olyan mellé, aki úgy vezet, hogy előtte alkoholt fogyasztott.

 

A diákok a rendőrségi motorra is felülhettek. Kép: Police.hu

 

A fiatalok nagy érdeklődéssel fogadták a közlekedési rendőröket, sokan kérdezték őket munkájukról, a balesetek kivizsgálásának folyamatáról, a rendőrségi eljárások szabályairól. Emellett volt toborzási előadás is, amelyen a középiskolások információkat kaptak a rendészeti képzésekről, a jelentkezés feltételeiről. A nyílt nap keretében egy motoros rendőr is beszélt a munkájáról, és tájékoztatót tartott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának szakembere.

 

 

Kép: Rendőrök is részt vettek a Békéscsabai Szakképzési Centrum Kemény Gábor Technikumának nyílt napján. Kép: Police.hu

 

Kép: A diákok a rendőrségi motorra is felülhettek. Kép: Police.hu

 <
++
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.