2021. szeptember 29., szerda,  Mihály
 
 
 
 

Címlap

[Közéleti tények]
2021. szeptember 15., szerda
Sörösen ment napraforgót lopni
A gyulai férfi ellen szabálysértési és büntetőeljárás indult - Ittas vezetők Békés megyében
Szerző: Sz. M.
Békés megyében, a szeptember 6-a és szeptember 12-e közötti héten, mindössze két olyan nap volt, amikor nem történt személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset. Két esetben merült fel a gyanú, hogy a baleset részese, okozója ittasan közlekedett. Az egyik szerencsétlenség Kaszaperen történt, a személygépkocsi vezetője a helyszínelés elsődleges megállapítása szerint nem adott elsőbbséget egy kerékpárosnak és összeütköztek. A kerékpáros nő, aki a gyanú szerint ittasan közlekedett, súlyosan megsérült. Pusztaföldváron egy ittas férfi kisbusszal táblának, majd faháznak hajtott. A tábla, aminek a férfi nekiment, éppen arra figyelmeztet, hogy gyermekek közlekednek arra, ezért óvatosan, figyelmesen kell vezetni. Szerencsére az útról letért kisbusz gyalogost nem ütött el és a vezetője sem sérült meg súlyosan – tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

Napraforgótábla. A kép illusztráció. Forrás: Depositphotos

 

Egy másik férfi a hét első napján, Gyuláról úgy ment autóval kukoricát és napraforgót lopni, hogy előtte sört ivott. A rendőrök elvették a férfi jogosítványát, majd a terménylopás miatt szabálysértési eljárást, az ittas járművezetés miatt büntetőeljárást indítottak ellene. Szintén büntetőeljárás indult az ellen a férfi ellen is, akit szombaton valamivel éjfél előtt állítottak elő a rendőrök Békéscsabán, a Garay utcából, mert személygépkocsit vezetett és a szonda ittasságot jelzett nála. A kerékpárosok között is volt olyan, aki úgy indult el, hogy alkoholt ivott és nem tudott biztonságosan közlekedni. Így a rendőrök Békésen, a Lengyel Lajos utcában állítottak le egy férfit, mert láthatóan bizonytalanul kerekezett, nem egyenesen az út jobb szélén ment. A férfit veszélyes szabálytalansága miatt helyszíni bírság megfizetésére kötelezték.

 

A rendőrség kéri, aki szeszes italt fogyasztott, ne vezessen. Kép: police.hu

 

A rendőrség rendszeresen felhívja a figyelmet a szabálytalan közlekedés, így az ittas vezetés veszélyeire is. Az alkohol megváltoztatja az érzékelési képességeket. Az ittas ember torz képet lát a környezetéről, a forgalomról. Nem tudja jól megbecsülni a körülötte lévők, épületek távolságát, méretét, a közeledő járművek távolságát, sebességét, a veszélyhelyzetekben sem olyan gyorsan és úgy cselekszik, mint józanul.

 

A rendőrség ismételten kéri, hogy aki szeszes italt fogyaszt, ne vezessen járművet. Kerékpárral is csak akkor induljon el, ha biztonságosan tud közlekedni.

 <
++
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.