2021. december 2., csütörtök,  Melinda és Vivien
 
 
 
 

Címlap

[Közéleti tények]
2021. szeptember 11., szombat
Csalók a vonal végén
Banki adatokat kérnek a telefonálók - Gyanús tranzakciókra hivatkoznak
Szerző: Sz. M.
Békés megyében is többször előfordult, hogy magukat banki dolgozónak kiadó csalók hívtak fel embereket. Arra próbálták rávenni őket, hogy adják meg banki adataikat, utaljanak át pénzt. A rendőrség Békéscsabán, forgalmas helyeken plakátokat helyez ki, amelyben figyelmeztet a veszélyre - tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

Békéscsaba forgalmas helyein plakátok figyelmeztetnek a veszélyre. Kép: police.hu

 

Az utóbbi időben, Békés megyében is előfordult, hogy telefonos adategyeztetés során csaltak ki banki adatokat gyanútlan ügyfelektől, vagy vették rá őket arra, hogy pénzt utaljanak át. A csalók banki alkalmazottként mutatkoznak be és adategyeztetésre hivatkozva kérték el a hívott fél banki belépéséhez szükséges adatait. Olyan is előfordult, azzal az indokkal telefonáltak, hogy az ügyfél bankkártyáját gyanús tranzakció miatt a bank letiltotta és a feloldáshoz kell banki adatainak megadása.

 

Ne adják meg adataikat - kéri a rendőrség. Kép: police.hu

 

A rendőrség Békéscsabán, forgalmas helyekre kitett plakátokon figyelmeztet a veszélyre. A Békéscsabai Rendőrkapitányság munkatársai szeptember 9-én, a piacra és a vásárcsarnokba vittek ilyen bűnmegelőzési tanácsokat tartalmazó kiadványt. A plakátokon szereplő információkból szórólapok is készülnek, amelyeket a rendőrség a bűncselekmények, csalások megelőzése érdekében széles körben, Békés megye több településén terjeszt.

 

Kapcsolódó tartalom:

Újabb módszerrel próbálkoznak a csalók – Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda<
++
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.