2021. szeptember 29., szerda,  Mihály
 
 
 
 

Címlap

[Közéleti tények]
2021. szeptember 11., szombat
Túlsúlyos járműszerelvény Gyulánál
A bolgár sofőr nem közlekedhetett tovább - Balesetek Békéscsabán, Gyulán, Kaszaperen és Nagybánhegyesnél
Szerző: Sz. M.
Békés megyében, szeptember 9-én, Békéscsabán, a Kazinczy utca és a Szerdahelyi utca kereszteződésében, 5.30 óra körül, összeütközött két kerékpáros. A balesetben az egyik biciklis súlyos sérülést szenvedett. Gyulán, a Csabai út és a Jász Lukács utca kereszteződésében, 10.45 óra körül, személygépkocsi vezetője nem adott elsőbbséget egy tehergépkocsinak és összeütköztek. A mentők az autóban ülő két utast könnyű sérüléssel vitték kórházba. Három órával később Kaszaperen, az Árpád utca és a Szent Gellért tér kereszteződésében, személyautó kerékpáros nőnek ütközött. A nőnél felmerült az ittasság gyanúja, súlyosan megsérült. Nagybánhegyes külterületén, 16 óra körül, egy személygépkocsi letért az útról és fának ütközött. A jármű vezetője nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett - tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

A bolgár sofőr túlsúlyos járműszerelvénnyel akarta átlépni a határt, Gyulánál. Kép: police.hu

 

Három személyautót, ebből kettőt utánfutóján szállított egy bolgár rendszámú tehergépkocsi vezetője. A gyulai közúti határátkelőhelyen akart kilépni az országból, amikor kiderült, hogy a járműszerelvény túlsúlyos és emiatt balesetveszélyes is. Túlsúlyos járműszerelvénnyel közlekedő bolgár állampolgárral szemben intézkedtek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai és a határellenőrzést végző rendőrök szeptember 9-én, 15.30 óra körül Gyulán, a közúti határátkelőhelyen.

 

 Gyulán, a személygépkocsi vezetője nem adott elsőbbséget a tehergépkocsinak. Kép: police.hu

 

A tehergépkocsin egy, míg a mögötte húzott utánfutón két személyautó volt. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. hitelesített mérlegén megmérték a járműszerelvényt és kiderült, hogy ennyire nem lehetett volna megterhelni. A rendőrjárőrök a bolgár sofőrt közigazgatási bírság megfizetésére kötelezték és közölték vele, hogy így nem közlekedhet tovább. A túlterhelt járművek, utánfutók menettulajdonsága, fékezhetősége megváltozhat, emiatt a kormányozhatóság is kiszámíthatatlanná válhat. Ilyen szerelvényekkel közlekedni tilos és balesetveszélyes. 

 

 Nagybánhegyes külterületén fának ütközött az autós. Kép: police.hu

 

A rendőrség ismételten kéri a tehergépkocsik üzembentartóit, vezetőit, hogy ne veszélyeztessék magukat és a közlekedés többi résztvevőjét azzal, hogy nem tartják be az előírásokat. Közlekedjenek szabályosan és figyelmesen - kérik.<
+++
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.