2021. szeptember 29., szerda,  Mihály
 
 
 
 

Címlap

[Közéleti tények]
2021. szeptember 10., péntek
Hajnali gyilkosság a gyulai utcán
A holttestet szemét alá rejtette a fiatal - Alkohol és gyógyszer hatása alatt állt - A Békés Megyei Főügyészség végrehajtandó fegyházbüntetést indítványoz
Szerző: Sz. M.
A Békés Megyei Főügyészség aljas indokból, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a 20 éves, büntetlen előéletű, gyulai férfival szemben, aki 2020 májusában, minden előzmény nélkül, az utcán késelt halálra egy másik férfit, áldozatát a szemét alá rejtette, és saját barátját is megsebesítette. A fiatal férfi – aki a cselekmény elkövetésekor 18 éves volt – és kiskorú, 17 éves barátja 2020. május 31-ére virradó éjszaka, Gyula különböző vendéglátóhelyein szórakozott, italozott. A terhelt nemcsak közepes fokú alkoholos befolyásoltság alatt állt, de nyugtató hatású gyógyszert is fogyasztott. Hajnali 3 óra körül, elmentek cigarettáért a terhelt lakóhelyére, majd onnan gyalogosan visszaindultak a belvárosba, amikor a terhelt a Wesselényi utcában, észrevett egy kerékpárral éppen hazaérkező, 27 éves, gyulai férfit.

Az akkor 18 éves fiatalt a román határ felé vezető út mentén fogták el. Kép: police.hu

 

A terhelt férfi minden előzmény nélkül odalépett a kerékpárjáról már leszálló, a kormányt fogó sértetthez, egy 14,5 centiméter pengehosszúságú késsel, szemből, felülről-lefelé irányulóan, összesen négy alkalommal megszúrta őt. A szúrások következtében, amelyek a nyakát, arcát, vállát és mellkasát érték, a sértett előre görnyedt, ekkor a terhelt még egy alkalommal a hátán is megszúrta a sértettet, aki azonnal összeesett és erősen vérzett. A sértett olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy azonnali szakszerű orvosi ellátás esetén sem lett volna megmenthető az élete.

.

A 17 éves fiú észlelte a cselekményt, és közölte a terhelttel, hogy hívja a mentőket. Ennek megakadályozására a terhelt szúró mozdulatot tett a fiú felé, amely az arcát érte el. Ekkor a fiú megijedt, a helyszínről futva elmenekült, bemászott egy közeli lakóház udvarára, ahol elrejtőzött. A terhelt futva követte őt.

 

Miután nem érte utol, a terhelt hazament a néhány háznyira lévő lakóhelyére, onnan egy talicskát vitt a helyszínre, belehelyezte az elhunyt sértett holttestét, majd egy közeli szemétgyűjtő szigethez vitte. A holttestet a kukák mellett elhelyezett háztartási hulladék alá rejtette. Ezután hazament, összepakolta a legszükségesebb holmiját, elbúcsúzott a húgától, majd távozott otthonról. Nem sokkal ezután, a magyar-román határ felé vezető, 44. számú út mentén elfogták.

 

A minősített emberölés büntetési tétele 10 évtől 20 évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztés, de a jelen ügyben – mivel a terhelt a bűncselekmény elkövetésekor a 20. életévét még nem töltötte be – a törvény erejénél fogva életfogytig tartó szabadságvesztés nem szabható ki. A Békés Megyei Főügyészség a mértékes indítványt is tartalmazó vádiratában indítványozta, hogy a bíróság a férfit végrehajtandó fegyházbüntetésre ítélje, határozott időre tiltsa el a közügyek gyakorlásától, rendelje el a bűncselekmény eszközéül használt kés elkobzását és kötelezze őt a nyomozás során felmerült, közel 3 millió 900 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére.

 

Az eljárás a Gyulai Törvényszék előtt folytatódik – tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség.

 

 

 

 <
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.