2021. szeptember 29., szerda,  Mihály
 
 
 
 

Címlap

[Közéleti tények]
2021. szeptember 09., csütörtök
Új szociális ellátások Sarkadon
Pályázat eredményeként szenvedélybetegek és pszichiátriai betegek nappali ellátását indíthatták el a városban - Hiánypótló tevékenység Sarkadon és járásában
Szerző: Független Egyesület
Idén, 2021. március 30-án befejeződött a Független Egyesület TOP-4.2.1-15-BS1-2016-00014 azonosító számú, Cél a szociális alapszolgáltatások teljes körű biztosítása című, uniós projektjének megvalósítása. A Területi- és Településfejlesztési Operatív Program Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának bővítése, fejlesztése felhíváson 76,100 millió forintot nyert az egyesület a pályázati programjának megvalósítására. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg 2019. március elseje és 2021. március 30-a között – tájékoztatott a gyulai székhelyű egyesület.

A Független Egyesület sarkadi épülete. Kép: Független Egyesület

 

A Független Egyesület 2006-tól működik. Tagjai a drogterületen dolgozó szakemberek, nagy szakmai tapasztalattal, elméleti tudással rendelkeznek a drogfogyasztók kezelésében és a prevenció területén is. A Független Egyesület közhasznú tevékenységének központjában a droghasználatot megelőző és kezelő tevékenységek állnak.

 

A pályázat eredményeként szenvedélybetegek és pszichiátriai betegek nappali ellátását indíthatták el Sarkadon. Felújíthatták az ehhez szükséges ingatlant, beszerezték a működéséhez szükséges eszközöket. A pályázatnak köszönhetően hat új, főállású munkahelyet teremthettek. Az épületben helyet kapott az egyesület által már 2007 óta működtetett szenvedélybetegek közösségi ellátása is. A nappali ellátások beindítása hiánypótló szolgáltatás Sarkad városban és járásában. Céljuk a nyitott, a szükségletekre gyorsan reagáló, integráló szerepet betöltő ellátási formák létrehozása.

 

A szolgáltatások egy részét - információszolgáltatás, tájékoztatás, konzultáció, közösségi, családi szabadidős, kulturális program szervezése, megelőzési program szervezése és mások - nem csupán a célcsoportok vehetik igénybe, prevenciós tevékenységként és a társadalmi érzékenyítés, integráció eszközeként is működtetik azokat. Szolgáltatásaik megvalósításának alapvető feltétele a megfelelő adottságokkal rendelkező épület, ahová a segítségért hozzájuk fordulók eljöhetnek, és ahol szabadidős foglalkozások, önsegítő csoportok, készségfejlesztő tréningek valósulhatnak meg.

 

A projekt információi: www.fuggetlenegyesulet.hu. További információ: Szilágyi-Labos Rita 70/365-3237; fuggetlen@gmail.com<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.