2021. augusztus 5., csütörtök,  Krisztina
 
 
 
 

Címlap

[Közéleti tények]
2021. április 07., szerda
Szírek és afgánok jöttek
Hatan Mezőhegyesig jutottak, tizennyolcan be sem léphettek az országba - Balesetek Békéscsabánál
Szerző: Szőke Margit
Békés megyében, április 5-én, Békéscsaba külterületén, 13.15 óra körül egy személygépkocsi letért az útról és árokba csúszott. A mentők az autó vezetőjét könnyű sérüléssel vitték kórházba. Szintén Békéscsaba közelében, 15 óra körül összeütközött három személyautó. A balesetben öten súlyosan megsérültek - tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

Három személyautó ütközött össze Békéscsaba közelében, április 5-én, délután. Öten súlyosan megsérültek. Kép: police.hu

 

 

A Békés megyei rendőrök április 6-án, 5.30 óra és 17.30 óra között négy esetben, összesen huszonkét külföldit tartóztattak fel. Mezőhegyes külterületén, 11.45 óra körül ellenőriztek a rendőrök két nőt és négy férfit. Mindannyian szírnek vallották magukat, de nem tudták hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságukat és, hogy jogszerűen tartózkodtak Magyarországon. A rendőrjárőrök előállították őket a Battonyai Határrendészeti Kirendeltségre, ahol idegenrendészeti eljárás indult ellenük. Tizenhat migráns a gyulai közúti határátkelőhelyen belépésre jelentkező, bolgár rendszámú kamionok rakterében rejtőzködött. A járműveket közösen átvizsgáló magyar és román rendőrök találtak rájuk. A férfiak afgán állampolgárnak mondták magukat, nem tudták igazolni a személyazonosságukat, nem rendelkeztek a határátlépéshez szükséges okmányokkal, ezért nem léphettek be Magyarország területére, ellenük a román hatóság indított eljárást.

 

Ugyancsak a gyulai közúti határátkelőhelyen két, az államhatár illegális átlépésével próbálkozó külföldit tartóztattak fel a rendőrök. Mindketten április 6-án, egy 18 órakor, a gyulai közúti határátkelőhelyen belépésre jelentkező kamion rakterében rejtőzködve akartak bejutni Magyarországra. A férfiak afgán állampolgárnak vallották magukat, de nem tudták hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságukat. Miután a járműveket közösen átkutató magyar és román rendőrök megtalálták őket, nem léphették át az államhatárt, a román hatóság eljárást indított ellenük.<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.