2021. augusztus 5., csütörtök,  Krisztina
 
 
 
 

Címlap

[Közéleti tények]
2021. április 02., péntek
Felgyújtotta haragosa házát
Bánkúton a szomszédok gyorsan eloltották a tüzet – Marokkóiak Lőkösházán - Orosházi tanyán lánya barátjával dulakodott az apa - Kaszaperi raktárból lopott a helybeli férfi - Balesetek Békés megyében - Befejezett vizsgálat: a vadászt és hajtóját lőtte
Szerző: Sz. M.
Békés megyében, Gyulán, a Bajza utca és a Mágocsi utca kereszteződésében, április elsején, 13.30 óra körül, személygépkocsi nem biztosított elsőbbséget egy kerékpárral közlekedő férfinak és nekiütközött. A biciklis elesett és súlyos sérülést szenvedett. Orosházán, a Könd utca és a Kálvin tér kereszteződésében, március 31-én, 16.45 óra körül, személygépkocsi vezetője nem adott elsőbbséget egy másik autósnak és összeütköztek. A mentők egy járművezetőt könnyű, egy utast súlyos sérüléssel vittek kórházba – tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

Orosházán az autós nem adta meg az elsőbbséget a másik járműnek. Kép: police.hu

 

 

Békés megyében, két határsértőt fogtak el a rendőrök, a magukat marokkóinak valló külföldi állampolgárokat április elsején, 16 óra körül Lőkösházán, a vasútállomáson tartóztatták fel. A külföldiek nem tudták hitelt érdemlően igazolni, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon. A két férfit előállították a Lőkösházi Határrendészeti Kirendeltségre, ahol idegenrendészeti eljárás indult ellenük.

 

A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság rendőrei április elsején előállítottak egy kaszaperi férfit, aki a gyanú szerint több szerszámgépet is ellopott kaszaperi telephelyről. A 38 éves férfi március 31-éről április elsejére virradóan vitt el a raktárépületből többek között fűkaszát, láncfűrészt, gyalugépet, fűrészt, csiszolót, fúrót és vésőkalapácsot. A rendőrkapitányság nyomozói a kaszaperi férfi ellen lopás bűntett miatt indítottak büntetőeljárást. Az ellopott szerszámgépeket a rendőrök megtalálták és visszaadták a tulajdonosnak.

 

Ittas járművezetés gyanúja miatt intézkedtek a rendőrök március 31-én, 16.30 óra körül Körösladányban, a Vesszőséri úton. Egy személygépkocsi vezetőjénél jelzett pozitív értéket az alkoholszonda. A jármű vezetőjét a rendőrök előállították a Szeghalmi Rendőrkapitányságra, ahol további két légalkohol-mérés is megerősítette az ittasság gyanúját. A rendőrök a 32 éves, körösladányi férfi ellen büntető-feljelentést tettek.

 

Testi sértéssel gyanúsítható férfit állítottak elő a rendőrök március 31-én, kora délután Orosházán. A 60 éves férfi 2020 decemberében Orosházán, a Szabadság téren egyik ismerősével verekedett, ezért indult ellene büntetőeljárás. A másik férfit a rendőrök már korábban kihallgatták.

 

Medgyesegyháza Bánkút településrészén, március 31-én, 19 óra körül, tettlegességig fajult konfliktust követően egy 19 éves fiatalember meggyújtotta haragosa házának falát. Az épületben senki nem volt, a tüzet a szomszédok rövid idő alatt eloltották, néhány ezer forintos kár keletkezett. A rendőrök a fiatalt előállították és a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság eljárást indított ellene.

 

A Békéscsabai Rendőrkapitányság rendőrjárőrei március 31-én, 20.45 óra körül Békéscsabán, az Andrássy út és a Szabó Dezső utca kereszteződésében igazoltattak egy fiatal férfit.  Az ellenőrzéskor alufóliába csomagolt, kábítószer gyanúját keltő növényi törmeléket találtak nála. A 20 éves békéscsabai fiatalembernél a drogteszt pozitív eredményt mutatott. A nyomozók kábítószer birtoklás gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak ellene, igazságügyi szakértővel vizsgáltatják meg a lefoglalt őrlemény hatóanyag-tartalmát és, hogy a rendőri intézkedés előtt milyen szert fogyaszthatott.

 

Rosszul lett és elesett egy férfi március 30-án, délelőtt, Békésen, a Jantyik Mátyás utcában. A férfi éppen fel akart ülni a kerékpárjára, amikor megszédült. Egy járókelő hívta a 112-es segélyhívót, a bejelentés után a mentők és a rendőrök is rövid idő alatt megérkeztek a helyszínre. A mentők a férfit kórházba vitték.

 

A Békési Rendőrkapitányság rendőrei március 30-án, 11.15 óra körül Békésen, a Bihari utcában elfogtak egy férfit, aki ellen a Veszprémi Törvényszék adott ki elfogatóparancsot. A 25 éves férfit Gyulára, a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe vitték.

 

Orosháza külterületén, egy tanyában, március 30-án, 15 óra körül egy férfi szóváltásba keveredett a lánya barátjával, majd a vita tettlegességig fajult, az apa többször megütötte a férfit. Az elsődleges információk szerint a dulakodásban egyik fél sem sérült meg, az apa ellen a rendőrség szabálysértési eljárást indított.

 

A sörétes puskával a vadász két embert talált el. Kép: police.hu

 

 

Nyúlra célzott, de embereket talált el egy férfi a Békés megyei Szeghalom külterületén tartott vadászaton. A meglőtt vadász súlyos, hajtója könnyű sérülést szenvedett. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte. A társas apróvad vadászaton, 2020. november 28-án, Szeghalmon, ketten sérültek meg. A vadászati ütemterv alapján bejelentett vadászaton az egyik vadász úgy adott le lövést egy nyúlra, hogy a sörétek másik vadászt és a neki segítő hajtót találták el. Mindketten az arcukon sérültek meg, egyikük könnyű, a másik férfi súlyos sérülést szenvedett. A Szeghalmi Rendőrkapitányság a lövést leadó vadász ellen foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétség megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított. A nyomozás vizsgálati szakasza után a rendőrség az ügy iratait továbbította az ügyészségre.

 <
++
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.