2021. február 27., szombat,  Ákos és Bátor
 
 
 
 

Címlap

[Közéleti tények]
2021. február 10., szerda
Biztonságos internetezés
Hasznos rendőrségi tanácsok gyerekeknek és szüleiknek
Szerző: Sz. M.
Az internet számos információt kínál és lehetőséget biztosít, de használata veszélyforrás is lehet. Erre igyekeznek a diákok és a szülők figyelmét felhívni hasznos tanácsokkal a rendőrség bűnmegelőzési szakemberei Békés megyében – tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

Az internet sok lehetőséget és veszélyt is rejt. A kép illusztráció. Forrás: bbc.com

 

 

A Biztonságos Internet Nap alkalmából a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai hasznos tanácsokkal és a legfontosabb adatvédelmi szabályokkal igyekeznek felhívni a diákok és a szülők figyelmét. Az internet a mindennapok része, a gyermekek már néhány éves koruktól használnak olyan eszközöket, amelyek segítésével elérik a világhálón közzétett tartalmakat. A lehetőségek, előnyök mellett az internet használatának veszélyeit, hátrányait is meg kel ismerniük.

 

Mindenkinek ügyelnie kell személyes adatai védelmére. Meg kell fontolni, hogy mennyi információt tesz közzé magáról a világhálón, és milyen fotókat oszt meg másokkal. Előfordulhat, hogy a képeket lementik és más szöveggel, más témájú oldalon közzéteszik. A különböző internetes felületeken használt felhasználói neveket és jelszavakat nem szabad másokkal megosztani. Olyan számítógépeken, - amelyeket többen használnak, mint például az iskolai gépeket -, senki ne mentse el belépési adatait.

 

A gyermekek legyenek tisztában azzal is, mit tegyenek, ha sértő, zaklató, fenyegető üzeneteket kapnak. Kérjenek segítséget szüleiktől, tanáraiktól, mentsék el az üzeneteket. Ha olyan felületen érkeztek az üzenetek, ahol a zaklató felhasználót le lehet tiltani, tegyék meg ezt. Lényeges tudatosítani a gyermekben azt is, hogy amikor valakivel az interneten kapcsolatba lépnek, nem biztos, hogy valós információkat kapnak róla. Senkivel ne osszanak meg bizalmas információkat magukról, családjukról, anyagi helyzetükről.

 

Kapcsolódó tartalmak:

Gyermekek védelme - szülői felügyelet

Grooming: Ragadozók a kibertérben

Biztonságban a közösségi oldalakon<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.