2021. március 2., kedd,  Lujza
 
 
 
 

Címlap

[Közéleti tények]
2021. január 13., szerda
Ez elvesztette, az megtalálta
Négymillió forintot hagyott el egy férfi Békéscsabán - A megtaláló leadta a pénzt a rendőrségen
Szerző: Sz. M.
Békés megyében, négymillió forintot hagyott el egy férfi Békéscsabán. A megtaláló bevitte a pénzt a rendőrségre, így a bankjegyek visszakerülnek a tulajdonoshoz. A férfi a négymillió forintot január 7-én, Békéscsabán hagyta el. Ingatlant készült vásárolni a férfi, ezért volt nála sok pénz. Az eladót várta a megbeszélt helyen, de telefonon útba igazítást kellett neki adnia. A férfi telefonált, közben ajtót is nyitott, és eközben valahogy elejtette a vételár egy részét. Ez akkor derült ki, amikor az eladónak átadta a pénzkötegeket. Az eladó megszámolta és azonnal jelezte, hogy nem a kialkudott összeget kapta. A férfi egész hétvégén kereste a pénzét, gondolkodott rajta, hogyan veszíthette el a négymillió forint, amit közben egy idős ember megtalált és leadott a rendőrségen.

A megtalált pénz a rendőrségtől az önkormányzathoz, a talált tárgyak közé került. A kép illusztráció. Forrás: police.hu

 

 

 

Mivel volt mellette olyan papír, amelyből kiderült, hogy melyik bankban vették fel a nagy összeget, a Békéscsabai Rendőrkapitányság információt kért a banktól. A férfi, aki elveszítette a pénzt,  január 11-én reggel ment be a rendőrkapitányságra. Először a pénzről nem szólt semmit, csak arról érdeklődött, hogy abban az utcában, ahol az eladóval találkozott, van-e térfigyelő kamera? A rendőrök visszakérdeztek, hogy miért érdekli ez? Végül kiderült, hogy azért, mert ő veszítette el a négymillió forintot, amit a rendőrök közben biztonságba helyeztek, leadták az önkormányzatnál, ahol a talált tárgyakat őrzik.

 

A rendőrség mindenkit arra kér, hogy vigyázzon a személyes tárgyaira, pénzére, irataira, táskájára, mobiltelefonjára. Ha nagyobb összeget visznek, jól zárható táskában vigyék, és csak addig tartsák maguknál, amíg feltétlenül szükséges. A rendőrök személyesen is megköszönték, és így is köszönik a megtalálónak, hogy a négymillió forintot leadta a rendőrségen - tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.