2021. március 2., kedd,  Lujza
 
 
 
 

Címlap

[Közéleti tények]
2021. január 07., csütörtök
Kevesebb tűzifát szállítottak
Közösségi oldalon vásárolt a sarkadi férfi - Legyenek körültekintőek - kéri a rendőrség
Szerző: Sz. M.
A fűtési szezon alatt is többen próbálnak hirdetések útján, vagy házalóktól tűzifát beszerezni. Előfordulnak olyanok, akik megpróbálják becsapni, megkárosítani a vásárlókat. Közösségi oldalon vásárolt tűzifát egy sarkadi férfi. A szállítmány január 5-én meg is érkezett, de a férfi úgy látta, hogy a megrendelt mennyiségnél jóval kevesebb fát akarnak lerakni az udvarára a szállítók. A kétegyházi férfit és nőt a rendőrök előállították. A Sarkadi Rendőrkapitányság csalás kísérlet bűncselekmény gyanúja miatt eljárást indított, a nyomozók vizsgálják, hogy pontosan mi történt, miben egyeztek meg az eladók és a vásárló, hogyan történt a szállítás - tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

Tűzifa érkezett. A kép illusztráció. Forrás: police.hu

 

 

 

A rendőrség ismételten óvatosságra inti a tűzifát vásárlókat. Újsághirdetés, internetes hirdetés útján, vagy házaló árusoktól vásárláskor nagyobb az esélye, hogy csalás áldozataivá válnak. Lehetőség szerint csak telephellyel és hiteles mérleggel rendelkező cégektől, vállalkozásoktól vásároljanak tüzelőt. A kedvezőnek tűnő, a piaci árnál jóval alacsonyabb árról az ajánlatokat fontolják meg. Már a megrendeléskor előre egyeztessék a kiszállítás időpontját, lehetőleg a lerakodáshoz kérjenek olyan családtagjuktól, vagy szomszédjuktól segítséget, akik jártasok a tüzelőanyagok vásárlásában.

 

Csak akkor fizessék ki a fát, ha megnézték, hogy olyan minőségű, amilyet szerettek volna és jelenlétükben le is mérték az átadott mennyiséget. Csak a lepakolt fa árát fizessék ki. Amennyiben az eladó előleget kér, legyenek nagyon körültekintőek. Ha nem ismerik jól a vállalkozót, céget, ne utaljanak előre, és ne adjanak át pénzt. A kiszállításkor idegeneket ne engedjenek be a házba. Mielőtt megérkeznek, készítsék elő a megbeszélt vételárat, ne a szállítók szeme láttára vegyék elő megtakarított pénzüket.

 

Ha mégis bűncselekmény áldozatává váltak, a legrövidebb időn belül értesítsék a rendőrséget az ingyenesen hívható 112-es segélyhívón, ahol a nap 24 órájában fogadják a hívásokat - tanácsolja a Békés megyei rendőrség.

 <
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.