2021. január 26., kedd,  Vanda és Paula
 
 
 
 

Címlap

[Közéleti tények]
2020. november 19., csütörtök
Besurranó Mezőhegyesen
A tettes megtalálta a pénztárcát a nyitott előszobában - Elvesztett pénztárca Mezőberényben - Balesetek Békés megyében
Szerző: Sz. M.
Békés megyében, Békéscsabán, a Hétvezér utca és a Dobozi út kereszteződésében, november 17-én, 7.45 óra körül a személyautó vezetője nem biztosított elsőbbséget egy kerékpáros férfinak és összeütköztek. Személyi sérülés nem történt, de az autót vezető nő nem győződött meg arról, hogy történt-e sérülés, elhajtott a helyszínről. A rendőrök rövid időn belül megtalálták a balesetet okozó járművezetőt, akit előállítottak a Békéscsabai Rendőrkapitányságra. A rendőrség a 34 éves, gyulai nő ellen cserbenhagyás gyanúja miatt indított büntetőeljárást. Békéscsabán, a Szabolcs utcában, november 17-én, 15.45 óra körül egy autós áttért a menetiránya szerinti bal oldalra és másik személygépkocsinak ütközött. A balesetben senki nem sérült meg, de a balesetet okozó jármű vezetője elhajtott a helyszínről. A rendőrjárőrök néhány óra múlva a lakásán megtalálták a békéscsabai autóst, akinél a szonda alkoholfogyasztást jelzett. A 66 éves férfit orvosi vizsgálatra és mintavételre vitték, majd ittas járművezetés gyanúja miatt büntető-feljelentést tettek ellene - tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

A besurranó tolvaj nyitva találta az ajtókat. A kép illusztráció. Kép: police.hu

 

 

 

Pénztárcát találtak a dolgozók november 16-án, Mezőberényben, élelmiszerboltban. Az áruház vezetője értesítette a rendőrséget. A rendőrök elmentek a pénztárcáért és a benne lévő iratokon megnézték, hogy kié lehet, majd elvitték a férfihoz, akinek az adatai az okmányokon voltak. A férfi elmondta, hogy az elmúlt napokban valahol elhagyta a tárcáját, kereste, de nem találta. A rendőrök a pénztárcát irataival és a pénzével együtt visszaadták a férfinak.

 

 

Mezőhegyesen, november 17-én, délelőtt egy férfi lakóházba surrant be. A kapu és az épület ajtaja is nyitva volt. A férfi az előszobában pénztárcát talált, kivett belőle négyezer forintot, majd elment. A házban lakók közül ketten otthon voltak, és az épületen biztonsági kamerák is vannak. A felvételről a háziak felismerték a besurranó tolvajt és értesítették a rendőrséget. A Mezőhegyesi Rendőrőrs rendőrei rövid időn belül elfogták és előállították a férfit, aki ellen a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság lopás miatt büntetőeljárást indít.

 

 

A rendőrség kéri, hogy a házak, lakások ajtaját mindig zárják be. Még akkor is, ha otthon vannak, vagy kertes házaknál az udvar hátsó részében, melléképületben dolgoznak. Földszinti helyiségek szellőztetésekor csak addig hagyják nyitva az ablakot, amíg abban a helyiségben vannak. Ha átmennek a ház, lakás másik részébe, csukják be az ablakot. A szúnyogháló, a redőny nem jelent védelmet.

 

 

 <
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.