2021. január 26., kedd,  Vanda és Paula
 
 
 
 

Címlap

[Közéleti tények]
2020. november 17., kedd
Nők futtattak prostituáltakat
A másik elkövetőt is letartóztatták - Az egész országban végeztettek két, kiszolgáltatott nővel szexmunkát
Szerző: Sz. M.
A Békés Megyei Főügyészség személyi szabadságától megfosztott személy sérelmére, kizsákmányolás céljából, erőszakkal, fenyegetéssel, bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett emberkereskedelem bűntette miatt kezdeményezte egy 42 éves, várbalogi nő letartóztatását, aki társával együtt prostituáltakat futtatott. A másik, 28 éves nő már tavaly szeptember óta letartóztatásban van - adta hírül az ugyeszseg.hu.

A prostitúcióra kényszerített nők nevében az interneten adtak fel hirdetéseket a tettesek. A kép illusztráció. Forrás: bbc.com

 

 

 

A Győr-Moson-Sopron megyei illetőségű nő és társa 2019. április eleje és június 29-e között, anyagi haszonszerzés céljából két, kiszolgáltatott helyzetben élő nőt vett rá prostitúciós tevékenység végzésére. Egyikőjüket azzal az ígérettel, hogy a bevételből majd fele-fele arányban osztoznak, de nem így történt. A szexuális tevékenység folytatása érdekében a prostituáltakat az országon belül több településre, többek között Siófokra és Győrbe szállították, elszállásolták, és fényképes hirdetéseket adtak fel nevükben az egyik, erre szakosodott internetes portálon. Ők fogadták a hirdetésben megadott telefonszámra érkező hívásokat, megszervezték a találkozók helyét, idejét, és megegyeztek a vendégekkel a szexuális szolgáltatás jellegében is. Ezután felügyelték a szexuális szolgáltatás zavartalan lebonyolítását. A szexuális szolgáltatásból befolyt összegeket eltették, csekély részt bocsátottak a sértettek rendelkezésére.

 

 

A két nő a prostituáltakat folyamatosan ellenőrzés alatt tartotta, mobiltelefonjukat, internet elérhetőségüket elvették, és személyi szabadságuktól is megfosztották őket úgy, hogy egy siófoki ingatlanba zárták, ezzel kényszerítették a sértetteket szexuális tevékenység végzésére.

 

 

A törvény a gyanúsítottak terhére róható bűncselekményt 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztéssel bünteti. A letartóztatást egyrészt azért kezdeményezték, mert a várható büntetés nagysága miatt fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, és attól is megalapozottan tartani lehet, hogy a nő szabadlábra kerülése esetén a bizonyítás eredményét veszélyeztetné, így különösen a büntetőeljárásban részt vevő más személyt, különösen a sértetteket megfélemlítené vagy jogellenesen befolyásolná. A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója a főügyészség indítványával egyetértett, és a nő letartóztatását egy hónapra elrendelte.<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.