2020. december 4., péntek,  Borbália és Barbara
 
 
 
 

Címlap

[Közéleti tények]
2020. november 14., szombat
Letartóztatták a gyulai kábítószer-kereskedőt
A 32 éves férfi Gyulán és Békéscsabán adta el az eddig ismeretlentől vásárolt szereket
Szerző: Sz. M.
Békés megyében, a Gyulai Járási Ügyészség kábítószer-kereskedelem bűntette miatt kezdeményezte egy 32 éves, büntetett előéletű, különös visszaesőnek minősülő, gyulai férfi letartóztatását, aki az elmúlt hónapokban többféle kábítószert terjesztett Gyulán és Békéscsabán. A férfi eddig ismeretlen személytől, személyektől kereskedési céllal kábítószert – marihuánát, amfetamin tartalmú „speedet” – szerzett be, majd a kábító hatású anyagot rendszeresen, anyagi haszonnal tovább értékesítette több személynek Gyulán és Békéscsabán. A férfi lakóhelyén, a házkutatás során kábítószergyanús növényi törmelékeket, különféle porokat, tablettákat, félig elszáradt kendernövényeket, és a kábítószer adagolásához szükséges eszközöket foglaltak le. A Gyulai Rendőrkapitányság rendőrei november 10-én vették őrizetbe a férfit, aki kereskedéssel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette elkövetésével gyanúsítható megalapozottan. A törvény a bűncselekményt 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni, ugyanakkor a különös visszaesésre tekintettel a büntetési tétel felső határa a felével emelkedik - tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség.

A gyulai férfi házában adagolta a tiltott szereket. Kép: police.hu

 

 

 

A letartóztatást egyrészt azért kezdeményezték, mert a bűncselekmény magas büntetési tételére és a várható büntetés nagyságára figyelemmel fennállt a szökés, elrejtőzés veszélye. A hosszabb idő óta tartó, folyamatos elkövetés miatt tartani lehetett a bűnismétléstől is. Fennállt annak is a veszélye, hogy a férfi szabadlábra kerülése esetén a bizonyítást veszélyeztetné, így különösen a még ki nem hallgatott tanúkat megfélemlítené, jogellenesen befolyásolná, a még fel nem lelt tárgyi bizonyítási eszközöket megsemmisítené vagy elrejtené.

 

 

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség indítványával egyetértett, és a férfi letartóztatását egy hónapra elrendelte.<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.