2020. december 4., péntek,  Borbália és Barbara
 
 
 
 

Címlap

[Közéleti tények]
2020. november 13., péntek
Kábítószer-kereskedő Gyulán
Az őrizetbe vett gyanúsított férfi Békés megyében terjesztett - Iraki határsértőket adtak át a román hatóságnak
Szerző: Sz. M.
A Békés megyei rendőrök elfogtak egy 32 éves, gyulai férfit, aki a gyanú szerint többféle tiltott bódító hatású szert árult. Vele együtt a nyomozás eddigi adatai szerint több, tőle vásárló kábítószer-fogyasztót is előállítottak. Mindannyiuk ellen büntetőeljárás indult. Kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésével gyanúsítható férfit vett őrizetbe november 11-én a Gyulai Rendőrkapitányság. A 32 éves férfi a gyanú szerint, az elmúlt hónapokban, tiltott bódító hatású szereket terjesztett Békés megyében. A férfi több, vele kapcsolatban álló fogyasztónak adott el különböző anyagokat - tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

 

Száradó kendernövények a gyulai háznál. Kép: police.hu

 

 

 

A férfit a Gyulai Rendőrkapitányság nyomozói a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Közterületi Támogató Alosztályának rendőreivel fogták el. Vele együtt több, tőle vásárló fogyasztót is előállítottak. Az intézkedések, házkutatások során a rendőrök összesen több, mint egy kilogramm kábítószer gyanúját keltő növényi törmeléket, 37 tablettát, porokat, hasist, hét tő félig kiszáradt kendernövényt, a szerek adagolásához, őrléséhez szükséges eszközöket, mobiltelefonokat, közel félmillió forintot és egy személygépkocsit foglaltak le. A rendőrség vizsgálja, hogy a 32 éves, gyulai férfi kikkel állt kapcsolatban, összesen hány embernek adhatott el tiltott szert.

 

A rendőrök közel félmillió forintot is lefoglaltak. Kép: police.hu

 

 

 

Battonya külterületén, november 12-én 9 óra körül lakossági bejelentést követően a rendőrök tizenöt határsértőt fogtak el. A magukat iraki állampolgárnak valló férfiak nem tudták hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságukat és, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon. A rendőrök előállították őket a Battonyai Határrendészeti Kirendeltségre, ahol idegenrendészeti eljárás indult ellenük, majd meghallgatásuk után, november 12-én, 15 órakor valamennyiüket átadták a román hatóság képviselőinek.

 

Iraki határsértőket fogtak el Battonyánál. Kép: police.hu

 

 

 

 

 <
+++
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.