2020. december 4., péntek,  Borbália és Barbara
 
 
 
 

Címlap

[Közéleti tények]
2020. november 08., vasárnap
Ittas vezetők Békés megyében
Több ügy vizsgálatát fejezte be a rendőrség
Szerző: Sz. M.
Békés megyében a rendőrség ittas járművezetés gyanúja miatt indult nyomozások iratait továbbította az ügyészségre. Az egyik büntetőeljárás egy mezőtúri férfi ellen indult, aki 2020. szeptember 18-án, 1.15 óra körül segédmotor-kerékpárt vezetett Gyomaendrőd külterületén, amikor a rendőrök igazoltatták. A másik ügy gyanúsítottja egy füzesgyarmati férfi, aki 2020. október 22-én, 21.30 óra körül elektromos kerékpárral közlekedett és a rendőrjárőrök Füzesgyarmaton, az Arany János utcában állították le. A helyszínen végzett alkoholszondás ellenőrzés mindkét férfinál pozitív eredménnyel végződött, és további légalkohol mérések is igazolták az ittas járművezetésük gyanúját. A mezőtúri és a füzesgyarmati férfi ellen is büntetőeljárás indult. A rendőrség az iratokat az illetékes ügyészségekre küldte - tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

Zömében ittas vezetők büntető ügyeinek vizsgálati iratait küldte el a rendőrség a Békés megyei ügyészségekre. Kép: Police.hu

 

 

 

Kerékpáros okozott balesetet 2020. augusztus 15-én, kora este Orosházán. A férfi úgy hajtott be a Szentesi úti körforgalomba, hogy nem adott elsőbbséget egy személygépkocsinak. Összeütköztek, és a kerékpáros - aki a későbbi vizsgálatok eredménye szerint ittas volt -, nem sérült meg. Az autós a baleset után nem állt meg, nem győződött meg arról, hogy történt-e személyi sérülés, hanem elhajtott a helyszínről. Csak később, amikor már a rendőrök is intézkedtek, ment vissza a körforgalomhoz. A kerékpáros férfi ellen szabálysértési eljárás indult, a személygépkocsi vezetőjét cserbenhagyás bűncselekmény elkövetésével gyanúsítja a rendőrség. A nyomozás vizsgálati szakasza után az Orosházi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a büntetőeljárás iratait továbbította a Gyulai Járási Ügyészségre.

 

 

Ittasan közlekedett egy férfi elektromos kerékpárjával 2020. szeptember 26-án, 9.45 óra körül Békéscsabán. A férfi mielőtt útnak indult volna, otthonában pálinkát ivott. A férfi kereszteződésbe hajtott, annak ellenére, hogy a lámpa piros volt, és egy szabályosan haladó személygépkocsival ütközött össze. Az alkoholszondás mérés eredménye olyan magas értékű lett, amely szerint a 74 éves férfi bűncselekményt követett el. A balesetben súlyosan megsérült az ittas férfi, aki kihallgatásán elismerte, hogy reggel alkoholt fogyasztott A Békéscsabai Rendőrkapitányság az ittas járművezetés vétség miatt indult nyomozás vizsgálati szakasza után az ügy iratait továbbította az ügyészségre.

 

 

Súlyos sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről értesítették 2020. május 18-án, 16 óra után néhány perccel Békés megyében a rendőrséget. Mezőkovácsháza külterületén először lehúzódott járműjével, majd meg akart fordulni egy autós, amikor nem adott elsőbbséget egy másik személygépkocsinak és összeütközött vele. A balesetben az utóbbi jármű vezetője könnyebben, míg utasa súlyosan megsérült.  A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság a balesetet okozó személyautó vezetője ellen közúti baleset gondatlan okozása vétség miatt büntetőeljárást indított. Kihallgatásán a 61 éves, mezőkovácsházi férfi elismerte felelősségét. Elmondta, hogy figyelmetlen volt, amikor meg akart fordulni járműjével és nem vette időben észre a másik autót. A rendőrség a nyomozás vizsgálati szakasza után az ügy iratait a napokban továbbította az ügyészségre.

 

 <
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.