2020. december 4., péntek,  Borbália és Barbara
 
 
 
 

Címlap

[Közéleti tények]
2020. október 21., szerda
Halál gondatlanságból
Vádat emeltek az autót vezető eleki nővel szemben
Szerző: Sz. M.
Békés megyében, a Gyulai Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az 58 éves, eleki nővel szemben, aki 2018 februárjában Gyula és Elek között személyautóval okozott halálos kimenetelű közlekedési balesetet. A nő 2018. február 7-én, 8 óra előtt személygépkocsit vezetett a 4444-es számú úton, Elek felől Gyula irányába 76-77 km/óra sebességgel. A nő autója nem felelt meg a közúti közlekedésben részvétel műszaki követelményeinek az eltérő mintázatú gumiabroncsok miatt. Az autó első tengelyén lévő kerekekre szerelt gumiabroncsok 4 évszakos, míg a hátsó kerekeire szerelt gumiabroncsok nyári mintázatúak voltak, és ez a hiányosság okozati összefüggésben áll a baleset bekövetkezésével. Az út 5 kilométer útszelvényében, balra ívelő útkanyarulat előtt „Figyelem, balesetveszélyes útszakasz”, „csúszós úttest 1 km kiegészítéssel” „veszélyes útkanyarulat balra”, „60 km/óra sebességkorlátozás” jelzőtáblák voltak. Ennek ellenére a nő az útkanyarulatba nem az útviszonyoknak, a gépkocsi műszaki állapotának megfelelő sebességgel haladt be, gépkocsijával megcsúszott, sodródva áttért a menetirány szerinti bal oldalra, és ott összeütközött a szemből érkező személygépkocsival.

Az eleki nő autójával összeütközött a szemből érkező gépkocsival. A kép illusztráció. Forrás: police.hu

 

 

 

A baleset következtében a nő mellett ülő 60 éves házastársa súlyos, az élettel össze nem egyeztethető sérüléseket szenvedett és a helyszínen elhalálozott.  A balesetben vétlen személyautó akkor 58 éves vezetője 8 napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett és maradandó fogyatékosság is kialakult nála, utasa 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, míg a terhelt maga 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

 

 

A Gyulai Járási Ügyészség a büntetlen előéletű nőt halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja. Az irányadó büntetési tételkeret 1-től 5 évig terjedő szabadságvesztés büntetés. A járási ügyészség vádiratában a nővel szemben próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta, és, hogy a bíróság határozott időre tiltsa el a közúti járművezetéstől és kötelezze őt a nyomozás során felmerült 650 ezer forintot meghaladó bűnügyi költség megfizetésére. Az eljárás a Gyulai Járásbíróság előtt folytatódik - adta hírül az ugyeszseg.hu.

 <
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.