2020. december 4., péntek,  Borbália és Barbara
 
 
 
 

Címlap

[Közéleti tények]
2020. október 21., szerda
Paplanokkal házaltak
Orosházán és Salgótarjánban egy nőt és két férfit vett őrizetbe a rendőrség
Szerző: Sz. M.
Országszerte csapott be nyugdíjasokat három árus, akik idős embereknek többszörös áron kínáltak ágynemű-garnitúrákat. A békéscsabai rendőrök a csoport két tagját Békés megyében, Orosházán, harmadik társukat a Nógrád megyei Salgótarjánban fogták el. Összehangolt akció keretében intézkedtek a Békéscsabai Rendőrkapitányság nyomozói és a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Közterületi Támogató Alosztályának rendőrei október 19-én, Orosházán és Salgótarjánban. Az előbbi városban egy 40 éves nőt és egy 36 éves férfit, az utóbbi helyszínen egy szintén 36 éves férfit fogtak el. Mindhárman salgótarjániak, a férfiak unokatestvérek. A gyanú szerint az Orosházán elfogott páros 2020 márciusában és júniusában összesen négy alkalommal közel másfél millió forintot csalt ki Békés megyében élő idős emberektől. Néhány ezer forintot érő paplanokat adtak el nekik többszörös áron, volt, amikor több százezer forintért.

A nyomozók több százezer forintot foglaltak le. Kép: police.hu

 

 

 

A másik férfi, az Orosházán elfogott gyanúsított unokatestvére hasonló módszerrel szerzett több mint hatszázezer forintot. Ő 2020 márciusa és augusztusa között Győr-Moson-Sopron megyében, Tolna megyében és Vas megyében, összesen öt alkalommal csapott be nyugdíjasokat olcsó ágynemű-garnitúrákkal. A Békéscsabai Rendőrkapitányság a csalás elkövetéssel gyanúsítható férfiakat és nőt őrizetbe vette. A nyomozók lefoglalták az autójukat, 60 paplant és több százezer forintot. Még vizsgálják, hogy összesen hány bűncselekményt követhettek el.

 

A tettesek idős embereket csaptak be olcsó paplanokkal, többszörös áron adták el nekik. Kép: police.hu

 

 

 

A rendőrség kéri az időseket, hogy házaló árusokat ne engedjenek be. Ha úgy látják, hogy kedvező ajánlatot kaptak, akkor az árust hívják vissza egy későbbi időpontra, amikor gyermekeik, unokáik vagy szomszédok is ott vannak. Együtt mérlegeljék, hogy amit meg szeretnének vásárolni, megfelelő minőségű-e és az ára a minőséget, a piaci árakat is figyelembe véve valóban kedvező-e. Ha vásárolni szeretnének, akkor ne egyedül fogadják az árusokat és soha ne vegyék elő előttük az összes megtakarított pénzüket - tanácsolja a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

 

 

 <
++
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.