2020. december 4., péntek,  Borbália és Barbara
 
 
 
 

Címlap

[Közéleti tények]
2020. október 20., kedd
Közlekedett a család
Értékes ajándékokkal jutalmazták a tudást – Békéscsabai iskola az első, második a békéscsabai Zahorán család
Szerző: Sz. M.
Kilencedik alkalommal rendezte meg az ORFK–Országos Baleset-megelőzési Bizottság az ország 19 megyéjében és a fővárosban a vetélkedőt, melynek elsődleges célja, hogy minél szélesebb körben felhívja a figyelmet a körültekintő, megfontolt és példamutató közlekedési magatartásra. A versenyen olyan gyermekes családok vehettek részt, ahol legalább az egyik szülő érvényes, B-kategóriás vezetői engedéllyel rendelkezik, és a gyerekek életkora 6 - 17 év között van. A szeptember 19-e és október 4-e között megrendezett területi vetélkedőkön közel 500 család mérte össze tudását. A szervezők a családi vetélkedőn túl az iskolák számára is pályázatot hirdettek. Az oktatási intézményeket - amelyek a vetélkedősorozaton a legtöbb családdal vettek részt -, díjazták - tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

Pillanatkép a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei döntőről. Kép: police.hu

 

 

 

A Békés megyei, békéscsabai Petőfi Utcai Általános Iskola - 56 család nevezésével - első helyezést ért el, és ezzel 500 ezer forint értékű, a második helyezett Jász-Nagykun-Szolnok megyei, jászberényi Szent István Sport Általános Iskola és Gimnázium 300 ezer forint értékű, a harmadik helyezett a Hajdú-Bihar megyei, debreceni Huszár Gál Gimnázium, Általános Iskola Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda százezer forint értékű tanszert és sportszert nyert.

 

 

A családi vetélkedő döntőjét október 17-én és 18-án Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében rendezték meg. A kilenc állomáson a versenyző családok a közlekedésbiztonságról elméleti és gyakorlati feladatokat teljesítettek.

 

 

A verseny fődíját, egy ©koda Scala típusú személygépkocsit az ORFK-OBB, az Autós Nagykoalíció és a ©koda Magyarország közösen ajánlotta fel. Az országos döntő további díjait az Autós Nagykoalíció tagjai és a szervezetet támogató szponzorok biztosították. A döntőbe jutott 20 család egy-egy 30 ezer forint értékű üzemanyag-utalványt, egy-egy ajándékkártyát kapott, ezenkívül a 2-20. helyezett családok üdülési utalványt is nyertek.

 

A versenyt a Bács-Kiskun megyei Rideg család nyerte meg. Kép: police.hu

 

 

 

 

A Közlekedik a család vetélkedő 2020. évi döntőjét a Rideg család nyerte Bács-Kiskun megyéből. Második helyezést ért el a Zahorán család Békés megyéből, a harmadik helyen a budapesti Melegh család végzett.

 

 

 

 

 

 

 <
++
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.